Turkkilaista Çaykur Rizesporia seuratasolla edustava Joel Pohjanpalo iski hiljattain uransa kuudennen hattutemppunsa. Kyseessä ei ollut mikä tahansa hattutemppu, sillä Pohjanpalo laukoi kaikki maalinsa pilkulta ja vieläpä samaan kulmaan.

Maalit olivat äärettömän tärkeitä, sillä niiden avulla Rizespor kaatoi mestaruuteen kovaa vauhtia etenevän Trabzonsporin komeasti maalein 3-2. Pohjanpalo tuli kentälle 55. minuutilla, jonka jälkeen mies pääsi kolmesti yrittämään maalintekoa rangaistuspotkusta.

– Tämä oli kyllä kieltämättä kaikista erikoisin (hattutemppu). Pelillä ei sinänsä ollut futiksen kanssa mitään tekemistä. Aika paljon oli lunta kentällä ja erikoistilanteilla oli iso merkitys. Siinä tuli kolme ihan Turkin liigan standardeihin nähden ansaittua pilkkua, Pohjanpalo vastasi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa torstaina.

Pohjanpalo oli ampunut kaksi edellistä rankkariaan vasemmalle. Trabzonsporia vastaan hän joutui pohtimaan tarkkaan, kumpaan kulmaan hän yrittäisi laukoa. Varsinkin kun pilkkuja tuli useampia.

– Ensimmäisen kohdalla oli melko helppo päätös, että ammun oikealle tällä kertaa. Toinen pilkku tuli aika nopeasti ja siinä sitten puntaroin, että kumpaankohan kulmaan veskari nyt aavistaa. Päätin sitten ampua samaan kuin ensimmäisenkin.

Viimeinen rankkari tuli lisäajalla, kun peli oli lukemissa 2-2. Panokset olivat valtaisat sarjapaikasta taistelevan Rizesporin kannalta.

– En oikeastaan enää itsekään tiennyt, mihin kannattaisi vetää. Enemmän oli mielessä vain se, että olisi aika siistiä, jos kaikki pilkut olisivat menneet samaan kulmaan. Veskari sitten aavisti taas väärin. Olihan se aika erikoinen ja hieno juttu.

– Sarjakärkeä vastaan kolme maalia on toki aina hyvä suoritus. Vielä on pieni oljenkorsi sarjapaikan säilyttämiseen. Paljon täytyy toki töitä tehdä, mutta futis on hieno laji ja kaikki on mahdollista, Pohjanpalo fiilisteli.

Rizesporin tilanne on kieltämättä jo melko tukala. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä ja piste-ero turvaan, eli viimeiselle säilyjän paikalle, on jo yhdeksän pistettä. Sarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta.

Vaikka seuralla on ollut vaikea kausi, on Pohjanpalo pelannut erinomaista kautta. Kaikista tärkein asia on ollut se, että Pohjanpalo on pysynyt terveenä.

– Se on ollut päätavoite, että pystyn pelamaan viikosta toiseen ysikymppisiä. Nyt vihdoin ja viimein pitkästä aikaa olen siihen pystynyt. Kroppa tuntuu tosi hyvältä ja ei ole mitään ongelmia. Mikäs sen parempaa, kun pystyy pelaamaan koko ajan ja maaleja tulee. Toivottavasti pysyisin loputkin pelit kunnossa ja voisin kerrankin sanoa pelanneeni ehjän kauden, Pohjanpalo sanoi.

[readmore from=huuhkajat]

Pohjanpalo on tykittänyt kovatasoisessa Turkin pääsarjassa 12 täysosumaa ja se oikeuttaa maalipörssissä jaettuun kolmanteen sijaan yhdessä muun muassa Michy Batshuayin kanssa. Pohjanpalon taakse on tässä vaiheessa jäänyt muun muassa 11 maalia tehnyt Mario Balotelli. Eroa kärjessä olevaan Hataysporin Ayoub El Kaabiin on kolme maalia.

Ajatus Turkin liigan maalikuninkuudesta on houkutteleva, mutta ehkä vielä hieman epätodennäköinen.

– Totta kai se olisi aika iso merkintä omaan ansioluettelooni. Mutta aika vaikeaa se on, jos katsoo miten omat maalini ovat tulleet ja minkälaista meidän hyökkäyspelaaminen valitettavasti on ollut. Kyllä siinä hyökkääjänä välillä pitää aika hyvä tuuri olla, että eiköhän se voitto mene jollekin pelaajalle noista isommista seuroista, kun he saavat aika paljon enemmän maalipaikkoja aikaiseksi.

– Totta kai hienoa olla näissä asemissa ja parhaani teen, että voisin auttaa joukkuetta ja saataisiin sarjapaikka säilytettyä. Katsotaan sitten, montako maalia on kasassa, Pohjanpalo sanoi.

Suomi kohtaa lauantaina Islannin harjoitusottelussa kello 18. Maaliskuun leirin toinen harjoitusottelu Slovakiaa vastaan pelataan ensi tiistaina. Molemmat ottelut näkyvät V Sportin kanavilta sekä suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta.