Pohjois-Makedonia vastasi torstai-iltana jättiyllätyksestä, kun se pudotti Italian ulos MM-kisakoneesta. Sen samaisen Italian, joka juhli vielä viime kesänä Euroopan mestaruutta.

Pohjois-Makedonia iski ottelun voittomaalin lisäajalla. Aleksandar Trajkovski sai pallon noin 35 metrissä, hyvin vaarattomassa tilanteessa. Trajkovski kesytti ilmassa tulleen pallon ja lähti laukomaan kaukaa, noin 30 metristä. Laukaus oli kuitenkin tarkka ja riittävän voimakas, ja se painui Italian verkkoon. Juhlat olivat valmiit alkamaan.

Italian pelaajilla sen sijaan pää painui nopeasti. Osa pelaajista lähti protestoimaan erotuomarin suuntaan, mutta turhaan. Italia oli ulkona MM-kisoista.

Italian avainpelaajiin kuuluva Marco Verratti avasi katastrofin kokoluokkaa hallitsevalle euroopanmestarille.

[readmore from=mm-karsinnat]

– Tätä on vaikea ymmärtää. Mielestäni dominoimme tätä peliä ja meidän olisi pitänyt voittaa. Meidän oli pakko voittaa.

– Meidän olisi pitänyt tehdä maali aikaisessa vaiheessa ja hoitaa tämä peli, koska olimme ylivoimaisia. Olisi pitänyt pystyä parempaan. Tällaista jalkapallo on. On äärimmäisen tärkeää olla kliininen ja armoton. Tätä on niin vaikea selittää. Se oli painajaismaista, Verratti sanoi RAI Sportille.

Pohjois-Makedonia jatkaa karsintojen finaaliin, jossa se kohtaa Portugalin.

Katso Pohjois-Makedonian voittomaali alla olevalta videolta. Kaikki Eurooapn jatkokarsintaottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.