Joel Pohjanpalo on pelannut vahvaa kautta lainalla turkkilaisessa Çaykur Rizesporissa. Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua kuluvan kauden aikana. Pohjanpalon mukaan vahvat otteet eivät ole jääneet huomiotta.

Pohjanpalo tykitti edellisessä ottelussa sarjakärkeä vastaan hattutempun (lue lisää tästä). Maalitili kasvoi sen myötä jo 12 osumaan. Turkin Superliigan maalipörssissä Pohjanpalo on jaetulla kolmannella sijalla, mikä on erinomainen suoritus siihen nähden, että Rizespor on sarjan häntäpäässä taistelemassa sarjapaikastaan.

Kausi on tähän mennessä ollut henkilökohtaisella tasolla onnistunut, vaikka se ei toki joukkueurheilussa niin paljon lohdutakaan.

– Hieno kokemus tämä on ollut. 10 vuotta käytännössä Saksassa pelanneena on ollut kiva nähdä jotain muuta. Tämä on ollut juuri sitä, mitä futispuolelta haettiin. Olen päässyt pelaamaan paljon ja päässyt tekemään tulosta, Pohjanpalo kertoi Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa.

Erikoisuuksiakin on osunut vastaan. Pohjanpalo ei vielä kesken kauden lähtenyt tarkemmin avaamaan, mitä kaikkea Turkissa on tapahtunut. Vastauksesta päätellen kuitenkin paljon.

– Joka päivä yllättää hyvässä ja pahassa, Turkin liiga, meidän seura ja ympäristö siellä. Katsotaan, missä ensi vuonna pelataan, mutta vielä en lähde sen enempää paljastamaan, mitä kaikkea siellä on tapahtunut. Kysykää minulta kauden jälkeen, kun palaan Saksaan, että mitä kaikkea siellä on käynyt, niin sitten tulee ehkä enemmän palautetta.

Lopulta Pohjanpalo kuitenkin vähän raotti turkkilaisen jalkapallon sielunmaisemaa ja ennen kaikkea tapahtumia Rizesporissa.

– Kaikki varmasti ymmärtävät, että kolmas koutsi menossa ja juuri joulun aikaan paljastettiin seurojen budjetit ja meillä on viidenneksi suurin budjetti liigassa. Silti ollaan taistelemassa sarjapaikasta, niin siitä voi ehkä vähän ymmärtää, mitä kaikkea siellä taustalla on tapahtunut. Tarinoita kyllä riittää kesällä jaettavaksi, Pohjanpalo totesi naurahtaen.

Kommenteista päätellen Pohjanpalon ykkösvaihtoehtona ei taida olla jatkaminen Rizesporissa. Tulevaisuuden suunnitelmat ovat kuitenkin täysin auki. Varmaa on vain se, että lainasopimus päättyy kauden jälkeen, jolloin Pohjanpalo palaa ainakin hetkellisesti Bayer Leverkuseniin. Kiinnostusta on myös Turkin suurseuroista.

– Kun nyt tässä kolmantena majailee maalipörssissä, niin totta kai isot turkkilaisseurat ovat myös kiinnostuneita. Ensi kauden kuviot ovat ihan auki. Sopimus toki jatkuu Leverkusenissa, mutta jäänkö sinne pelaamaan, on täysin auki. Siihen en lähde tässä vaiheessa ottamaan sen enempää kantaa.

Turkki on ehdottomasti yksi varteenotettavista vaihtoehdoista.

– Totta kai olen avoin turkkilaiselle futikselle. Se on ollut minulle hyvä paikka olla, on tullut paljon maaleja ja tulosta, niin miksei hyökkääjä haluaisi siellä olla. Puhutaan kuitenkin Euroopan huippusarjasta. Suurseurat pelaavat Mestarien liigaa ja Eurooppa-liigaa.

[readmore from=pohjanpalo-joel]

– Moni varmasti näki, miten Galatasaray laittoi Barcelonalle kampoihin Eurooppa-liigan puolella. Futiksen taso on erittäin korkealla. En missään nimessä sano, etteikö ura voisi jatkua Turkissa tämän kauden jälkeen tai joskus myöhemmin, Pohjanpalo avasi.

Yhteyttä Leverkuseniin on myös pidetty. Pohjanpalon sopimus Leverkusenin kanssa kattaa vielä ensi kauden.

– Juuri pari päivää sitten juttelin urheilutoimenjohtajan kanssa ja tuossa joulun alla myös. Kyllä siellä ollaan todella kiinnostuneita siitä, miten minun pelit menevät. Kaikki on tosiaan auki, jatkuuko pelit sitten Leverkusenissa, Saksassa, Englannissa tai Turkissa. Se on sen ajan murhe. Yleisesti he ovat olleet varsin tyytyväisiä minun panokseeni kentällä ja kentän ulkopuolella. Ollaan avoimia kaikille vaihtoehdoille kesällä.

Suomi kohtaa Islannin lauantaina kello 18. Espanjan leirin toinen maaottelu pelataan Slovakiaa vastaan tiistaina. Molemmat ottelut näkyvät V Sportin kanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

LUE MYÖS: