Italia koki torstai-iltana suorastaan valtavan pettymyksen hävittyään MM-jatkokarsintojen yksiosaisessa välieräottelussa Pohjois-Makedonialle 0-1. Lue lisää täältä.

Ottelu pelattiin Italian kotikentällä Palermossa.

Kyseessä oli mahdollisesti Giorgio Chiellinin viimeinen ottelu Italian A-maajoukkueessa. Italia kohtaa tiistaina harjoitusottelussa Turkin, mutta Chiellinin ei odoteta pelaavan silloin.

37-vuotiaan Chiellinin sopimus Juventuksen kanssa päättyy ensi kauden jälkeen. Chiellinin uskottiin allekirjoittaneen ensi kauden mittainen jatkosopimus Juventuksen kanssa pitkälti siksi, että hän voisi osallistua marras-joulukuussa pelattavaan MM-lopputurnaukseen. Se jää nyt välistä.

[readmore from=Italia]

– Olemme valtavan pettyneitä. Pelasimme hyvän ottelun, vaikka emme onnistuneet maalinteossa. Olemme epäonnistuneet syyskuusta lähtien ja nyt maksamme hintaa siitä, mutta olen ylpeä joukkuetovereistani. Olemme pettyneitä ja meidät on tuhottu. En löydä adjektiiveja kuvaamaan tätä tunnetta.

Chiellini toivoo Roberto Mancinin jäävän Italian A-maajoukkueen peräsimeen.

– Meidän on aloitettava nollasta. Nyt on vaikea kommentoida mitään. Kaikki tuntuu tyhjältä. Odotan, että tulevaisuudessa voimme palata hienoihin hetkien, kuten EM-kisojen voiton pariin. Toivomme Mancinin olevan tulevaisuudessakin tärkeä osa maajoukkuetta.