Huuhkajat kohtaa tiistai-iltana Slovakian Murciassa, Espanjassa. Peliä edeltävässä lehdistötilaisuudessa Markku Kanerva kertoi, ettei Islantia vastaan pirteästi vaihdosta sisään tullut Mikael Soisalo ole käytettävissä. Kapteeni Lukas Hradecky sen sijaan aloittanee näillä näkymin Slovakia-ottelun.

Soisalo nousi Huuhkajien ryhmään, kun muun muassa Onni Valakari ja Robert Taylor jäivät joukkueesta pois. Soisalolle kutsu oli ensimmäinen laatuaan ja Islantia vastaan tuli debyytti A-maajoukkueessa. Pirteä esitys oli tuomassa lisää vastuuta, mutta viimeistelyharjoituksissa tullut pohjevamma vesitti suunnitelmat.

– Valitettavasti Soisalo loukkasi harjoitusten lopussa pohkeensa ja ei ole pelikunnossa. Sääli kaikkien kannalta. Hän olisi huomenna ollut avauksessa. Olisi ollut kiva nähdä hänet heti avauksesta. Islantia vastaan pääsi kuitenkin kentälle ja jotain näyttöjä antamaan.

– Ikävä juttu kaikkien kannalta. Se on jalkapalloa, näitä tulee. Eihän sitä ikinä toivo, että viimeistelyharjoituksissa tulee loukkaantumisia. Huonoa säkää. Vielä ei tiedetä tarkemmin, kuinka vakavasta vammasta on kyse, mutta en usko, että kovin paha. Pieni repeämä varmaan, Kanerva vastasi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa tiistaina.

Kanerva lupaili, että kokoonpanossa tullaan näkemään muutoksia Islanti-ottelusta. Leirin tarkoituksena on ollut kartoittaa pelaajia, joten peliaikaa lienee luvassa enemmän niille, jotka eivät Islantia vastaan pelanneet tai pelasivat vähemmän.

– Sanotaan nyt ainakin niin, että samaa kokoonpanoa ei nähdä kuin Islanti-ottelussa. Muutoksia tulee, Kanerva lupasi.

Yhden pelaajan voi jo melkein varmasti avauskokoonpanoon nimetä. Lukas Hradeckylle kyseessä on nimittäin iso ottelu. Hradecky syntyi Bratislavassa, ja isänmaansa Slovakia on Suomen ykkösmaalivahdille ymmärrettävästi rakas maa. Sen lisäksi Hradecky valittiin hiljattain Huuhkajien uudeksi kapteeniksi, joten intoa luulisi riittävän.

Onko Hradecky kinunut itseään tolppien väliin?

– Tota joo… Kyllä tästä totta kai ollaan ”Luken” kanssa keskusteltu. Se on ihan selvää, että hänelle olisi hieno kokemus päästä pelaamaan. En nyt tässä lähde sen kummemmin paljastelemaan avauskokoonpanoa, mutta jokainen voi siitä päätellä, ettei hän pelannut ensimmäistä peliä, niin pelaako sitten mahdollisesti huomenna, Kanerva sanoi välillä naureskellen.

Huuhkajien pallollinen pelaaminen Islantia vastaan oli heikkoa. Kanervan mukaan Islanti-ottelu on analysoitu ja kehityskohteet löydetty.

– Yksi kehityskohta on se, että pääsemme avaamaan peliä tarpeeksi läheltä vastustajan prässinlinjaa, jolloin syöttömatka seuraaviin väleihin, alataskuun tai jopa diagonaalilla ylätaskuun, on lyhyempi.

Lisäksi Kanerva peräänkuulutti pelaajien liikkeitä. Käytännössä tilan tekemistä ja tilan täyttämistä.

[readmore from=huuhkajat]

– Lisäksi kysymys on pelaajien liikkumisesta. Käytimme Islantia vastaan kahta erilaista ryhmitystä ensimmäisellä ja toisella puoliajalla. Vaikka meillä on tietyt suunnitelmat, jos vastustaja pystyy ne ehkäisemään, niin pelaajien pitää pystyä siihen reagoimaan.

– Kävimme läpi rotaatiota, että miten saamme vastustajan pois muodosta, synnytettyä tiloja ja ennen kaikkea oikea-aikainen (tilan) täyttäminen. Kaikki lähtee syöttöjen laadusta ja että syötöt tulevat oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Jos ne tökkivät, niin se on ihan sama, mikä kuvio on mielessä, Kanerva sanoi.

Suomi-Slovakia pelataan Murciassa, Espanjassa, tiistaina kello 19 Suomen aikaa. Ottelun voi katsoa V Sport+ Suomi -kanavalta sekä suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta.

LUE MYÖS: