Huuhkajien esitys Islantia vastaan oli heikko, kuten debytantti Miro Tenho ja kapteeni Rasmus Schüller ääneen sanoivatkin. Huuhkajien vahvuus piilee kuitenkin siinä, miten ongelmat kohdataan.

Suomen pallollinen pelaaminen Islantia vastaan oli ajoittain kohtalaista, mutta varsinkin prässin purkaminen oli vaikeaa. Etäisyydet puolustaessa olivat suuria ja vaarallisille alueille jäi ammottavan tyhjiä tiloja. Voisi sanoa, että pelillisesti Suomella oli valtavia ongelmia, mutta hätä ei ole tämännäköinen.

Huuhkajien pelaajat ja valmennus osoittivat heti ottelun jälkeen olevansa äärettömän fiksua porukkaa. He osaavat tunnistaa ja ennen kaikkea tunnustaa ongelmat ja sanoa ne ääneen. Se kuului vahvasti esimerkiksi Schüllerin puheenvuorossa median suuntaan (lue lisää tästä). Schüllerin kriittinen analyysi jopa hieman nauratti Kanervaa, mutta hänkin vakavoitui lopulta vakavan asian äärellä.

– Meidän pitää olla kriittisiä. Meiltä odotetaan isoja tuloksia, Kanerva totesi heti vakavoiduttuaan.

Se kertoo Huuhkajista paljon. Ongelmiin toden teolla halutaan puuttua. Kanerva ei osannut kovinkaan tarkkaan analysoida peliä heti tuoreeltaan, koska ei ollut nähnyt vielä ”klippejä”. Peli tallentuu kameralle, ja videot kertovat tänä päivänä pelistä karun ja rehellisen totuuden.

Kanervan ja valmennuksen tehtävä on purkaa videoiden anti pelaajille niin, että asioita saadaan korjattua. Maajoukkuekomennus on aina tiivis paketti, joten mitään mullistavaa ei lyhyessä ajassa ehdi tapahtua. Silti aikaa ei ole hukattavaksi. Ensi tiistaina pelattava Slovakia-ottelu kertoo taas paljon enemmän kuin lauantain 1-1-tasapeli Islantia vastaan.

[readmore from=huuhkajat]

Huuhkajien joukkueesta huokuu ammattimaisuus. Ja se huokuu myös siinä, miten joukkue ja valmennusjohto Islanti-pelin jälkeen aikoo iltansa viettää. Oppimalla uutta.

– Tässä on pitkä ilta edessä. Analysoimme tämän pelin ja pelaajat analysoivat pienryhmissä omalta osaltaan otteluun laaditut tavoitteet. Siitä saadaan hyvä keskustelu aikaiseksi ja luomme siitä yhteenvedon, miten voimme tiettyjä asioita parantaa, Kanerva kertoi.

Tulokset näkyvät ehkä jo Slovakia-ottelussa. Toivon mukaan viimeistään ensi kesän Nations Leaguessa.

LUE MYÖS: