Serie A -jätti Juventus putosi kolmantena vuonna peräkkäin Mestarien liigasta neljännesvälierävaiheessa, kun Villarreal haki keskiviikkona Torinosta 3-0-voiton. Kahtena edellisenä vuonna Juventuksen olivat pudottaneet Lyon ja Porto vierasmaalisäännöllä, mutta nyt Villarreal vei otteluparin 4-1. Kaikella kunnioituksella Juventuksen arpaonnikaan ei ole ollut erityisen haastava näiden kolmen vuoden aikana.

Juventus ei hyödyntänyt omia maalipaikkojaan, ja päästi viimeisen varttituntisen aikana kolme vältettävissä ollutta maalia. Siitä huolimatta Juventuksen valmentaja Massimiliano Allegri ei myöntänyt pelisuunnitelman epäonnistuneen.

– Peluuttaisin joukkuetta samalla tavalla, sillä pojat pelasivat hyvin 65 minuuttia. Jossain vaiheessa Villarreal pani kaikki pelaajat puolustukseen. Se muuri olisi voinut murtua vain erikoistilanteella, Allegri sanoi Amazon Prime Italian haastattelussa.

– Meidän täytyy hyväksyä tämä tappio, mutta en voi valittaa pelaajista, sillä he pelasivat hyvin.

Allegrilta kysyttiin, olisiko Juventuksen pitänyt olla aggressiivisempi ja hyökkäysorientoituneempi. Valmentaja ei tätä myöntänyt.

– Yritimme liikuttaa palloa, mutta Villarrealilla oli yhdeksän miestä pallon takana, eivätkä he jossain vaiheessa edes yrittäneet vastahyökätä. Meillä oli paikkamme avausjaksolla. Villarreal pyrki joko viemään pelin jatkoajalle tai onnistua erikoistilanteista. Me olimme naiiveja rankkaritilanteessa. Sen sijaan, että olisimme sen jälkeen kääntäneet pelin, päästimme vielä kaksi maalia ja menetimme otteen pelistä.

Juventuksen mahdollisuudet Serie A -mestaruuteenkin ovat melko ohuet, sillä se on sarjassa neljäntenä, seitsemän pistettä sarjakärki AC Milanin perässä – joskin ero on viime aikoina supistunut. Italian Cupin välierissä Juventus on mukana, mutta Supercupin se hävisi jatkoajalla Interille tammikuussa. Kaikesta huolimatta Maxi Allegri kiisti lehdistötilaisuudessa, että Juventuksen kausi olisi ollut katastrofaalinen.

– Tiesin, että pudotessamme puhuttaisiin epäonnistumisesta ja katastrofikaudesta, mutta se on älyllistä epärehellisyyttä. Tiedän joukkueen arvon.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Olemme käyttäneet samoja pelaajia kahden kuukauden ajan, taistelemme paikasta neljän parhaan joukkoon ja Coppa Italiasta. Minulla ei ole mitään valitettavaa pelaajista, sillä he tekevät poikkeuksellisia juttuja.

– Kausi jatkuu, ja meillä on yhä tavoitteita. Olemme pettyneitä ja teemme arviomme siitä, miten voimme parantaa joukkuetta. Teemme niin joka vuosi. Meidän pitää myös olla realistisia. Euroopassa on kymmenen Juventusta parempaa joukkuetta. Se ei ole häpeä, vaan fakta.

Lähde: Football-Italia