Tässä on Huuhkajien uusi kapteeni – Markku Kanerva lupasi yllätyksiä Islantia vastaan: ”Nähdään kyllä erilainen kokoonpano”

© Kuva: Getty Images

Suomi kohtaa lauantaina harjoitusottelussa Islannin. Markku Kanerva lupasi ottelua edeltävässä etälehdistötilaisuudessa, että avauskokoonpanossa tullaan näkemään muutoksia. Lisäksi Kanerva kertoi Huuhkajien uuden kapteenin olevan Lukas Hradecky.

Tim Sparvin lopetettua peliuransa, Huuhkajien uutena kapteenina toimii ykkösmaalivahti Lukas Hradecky. Varakapteenit ovat Daniel O’Shaughnessy, Teemu Pukki sekä Rasmus Schüller.

– Käyn paljon asioita pelaajien kanssa läpi ja kapteenisto on siinä tärkeässä roolissa. He välittävät pelaajien tuntemuksia, fiiliksiä ja ajatuksia. Yhdessä sitten suunnittelemme ja päätämme asioita.

– Jos mietitään linjoja, niin meillä on nyt kapteenistossa maalivahti, puolustuslinjasta yksi, keskikentältä yksi ja hyökkäyksestä yksi pelaaja. Vähän eri tyyppisiäkin henkilöitä, mutta uskon että nämä neljä pystyvät hyvin yhteistyöhön ja hoitamaan hommansa, Kanerva perusteli.

Muutoksia tulossa

Muutoksia peluutukseen oli odotettavissa, sillä kyseessä on valmistava maaottelu ja mukana on neljä ensikertalaista. Kanerva tiimeineen haluaa nähdä uusien pelaajien edesottamuksia kentällä.

– Tämä on sauma tsekata pelaajia. Tarkoitus on jakaa laajasti vastuuta ja nähdä, missä pelaajat menevät tällä hetkellä.

Joukkueesta löytyy neljä pelaajaa, jotka odottavat debyyttiään Huuhkajissa. He ovat Mikael Soisalo, Lucas Lingman, Miska Ylitolva sekä Miro Tenho. Näistä moni saanee saumansa jo Islantia vastaan.

– Nähdään kyllä erilainen kokoonpano. Kyllä siihen muutoksia tulee. Tärkeää, että saadaan valmennustiimille infoa. Parhaiten pystymme mittaamaan pelaajien osaamista noissa peleissä, Kanerva paljasti.

Ryhmityksessä uusia kokeiluja

Yksi Huuhkajien kehityskohteista Espanjan harjoitusleirillä on maalipaikkojen luominen. Kanervan mukaan se on ollut harjoituksissa isona teemana. Lisäksi Kanerva lupaili myös, että taktisia nyansseja hiotaan.

Se saattaa tarkoittaa jopa pieniä muutoksia ryhmitykseen, joka tähän asti on ollut pääasiassa 5-3-2 tai 4-4-2. Hyökätessä 5-3-2 on muovautunut 3-5-2-muotoon.

– Olemme pelanneet 5-3-2:lla, joka hyökätessä on enempi 3-5-2. Yksi vaihtoehto on, että pelaamme 3-4-3:lla, eli kolmella puhtaalla hyökkääjällä. Muutos ei ole sinänsä niin iso. Kasipaikan pelaajista yksi nousee pykälän ylemmäs. Toki se vaatii aktiivisuutta wingbackeilta, jotta he tulevat tukemaan keskikenttää.

Ryhmityksen muutos voisi mahdollistaa myös prässäämisen korkeammalta.

– Se mahdollistaisi välittömän korkean prässin pallonmenetyksen jälkeen, kun meillä olisi kolme kaveria ylhäällä. Sen lisäksi kolmen kärkeä pelaisivat siten, että laiturit tulisivat sisään taskuihin, jolloin wingbackit täyttäisivät leveyttä. Meillä on valittu tähän ryhmään sellaisia pelaajatyyppejä, jotka pystyvät ottamaan niin sanotun wingerin roolin, Kanerva avasi.

Suomi-Islanti pelataan Murciassa, Espanjassa, lauantaina kello 18. Ottelun voi katsoa V Sportin kanavilta sekä Elisa Viihde Viaplaysta.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.