Töölössä kasa kauniita maaleja – Viime kauden vaikean loukkaantumisen selättänyt HJK-pelaaja avasi maalitilinsä liigassa kahden maalin pelillä

© Kuva: Juha Tamminen

Kansallisen Liigan kauden 2022 avauskierros on nyt pelattu. Kierros päättyi Helsingissä HJK:n ja Åland Unitedin väliseen huippuotteluun. Vastakkain olivat siis viime kauden neljäs ja kolmas, joita molempia on povattu puolustavan mestarin KuPS:n kärkihaastajiksi.

Avausviikonlopun suurinta yleisöä – 325 katsojaa – hemmoteltiin kaikkiaan kuudella maalilla. Åland United teki molemmat osumansa kulmapotkuista, tekijöinään puolustajat Helena Bozic ja Anna Westerlund. Pelin ensimmäisestä, toisesta, neljännestä ja viidennestä maalista vastasi kuitenkin HJK, joka juhli kotikentällään 4-2-voittoa.

HJK:n hyökkäyspään johtavat pelaajat aloittivat kauden huippuvireisenä. Jo Suomen Cupissa maaleilla ilakoineet Ria Karjalainen ja Veera Hellman (8 maalia viidessä pelissä kummallekin) heiluttivat verkkoja nytkin, ja myös PK-35 Vantaasta saapunut 17-vuotias Oona Sevenius sai heti maalihanansa auki.

19-vuotiaalle Hellmanille onnistumiset tekivät varmasti hyvää, sillä 1-0- ja 4-1-maalit olivat hänen ensimmäisensä Kansallisessa Liigassa. Hellman pelasi viime kaudella vain neljä ottelua Kansallisessa Liigassa ennen kuin loukkaantuminen päätti kauden jo toukokuussa. Nyt, uran viidennessä pääsarjapelissä syntyi komeasti kaksi hienoa maalia.

Avauskierroksella ei varsinaisia yllätyksiä nähty, mutta mukavasti 25 maalia, eli keskimäärin viisi maalia per peli. Ehkä merkittävin ja vähiten odotettu tulos oli Hongan peräti neljän maalin tappio PK-35:ttä vastaan. Tulos ei lupaa hyvää nuorentuneen Hongan kaudelle. Sarjanousijoista NJS pelasi 3-3-tasapelin HPS:ää vastaan ja ONS taipui niukasti 1-2 PK-35 Vantaan vieraana.

Kansallisen Liigan kausi jatkuu ensi lauantaina neljällä ottelulla. Ottelun HJK-Åland United maalit ovat nähtävissä alla olevissa Twitter-klipeissä. Ennen ensi viikonloppua voi vielä tutustua Kansallisen Liigan ennakkojuttuihimme: yleisiin joukkuenäkymiin, kauden kovimpiin pelaajasiirtoihin sekä Näkökulma-tekstiin Kansallisen Liigan tulevaisuuden näkymistä.

EDIT: Jutun otsikkoa on muokattu 27.3. kello 18.59. Veera Hellmanin varsinainen pelipaikka on keskikentällä, ei hyökkäyksessä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.