Karim Benzeman kylmähermoisuus hurmasi Mestarien liigassa – näin hyökkääjä selitti huimaa panenka-rankkariaan

© Kuva: Getty Images

Manchester City ja Real Madrid tarjosivat tiistaina jalkapallon ystäville uskomattoman spektaakkelin Mestarien liigassa. City oli kotikentällään hieman niskan päällä ja loi useita maalipaikkoja. Neljästi se maalinteossa onnistuikin, mutta kun Real Madridkin teki kolme maalia, jäi välieräpari vielä täysin auki (lue pelistä lisää).

Ainoa kahden maalin tekijä seitsemän maalin trillerissä oli Real Madridin maalitykki Karim Benzema, joka on nyt tehnyt 41 maalia kauden 41 ottelussaan. Benzeman maaleista ensimmäinen oli tarkka volley tolpan kautta maaliin. Erityistä kiitosta hän sai kuitenkin pelin lopun rankkaristaan, joka sinetöi loppunumeroiksi 4-3.

Benzema oli missannut vain kuusi päivää aiemmin kaksi rankkaria La Liga -pelissä Osasunaa vastaan. Kaikkiaan hän on epäonnistunut tällä kaudella neljässä rankkarissaan, mutta toki onnistumisiakin oli ennen eilistä 11 metristä jo yhdeksän.

Real Madridin valmentaja Carlo Ancelotti vakuutteli jo Osasuna-pelin jälkeen, ettei hänen luottamuksensa Benzeman kykyihin rankkareiden ampujana horjuisi lainkaan. Eikä ihme, kun huomioi Benzeman oman asenteen ja kylmähermoisuuden. Tiistain pilkkunsa ranskalainen ampui maaliin todella viileällä ”panenkalla”, rauhallisella chipillä keskelle maalia.

– Ajattelen aina, että jos ei ammu rankkaria, ei voi koskaan mokatakaan rankkaria. Se on henkistä itseluottamusta, eikä mitään muuta. Minä luotan itseeni runsaasti. Päätin vetää sen niin, ja se onnistui, Benzema selitti pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

Valmentaja Ancelottille panenka tuli yllätyksenä.

– Luulen, että hän vaihtoi rankkariaan, koska kaksi edellistä rankkaria eivät olleet hyviä. Hän yritti pilkkuja harjoituksissa, mutten tiennyt, miten hän vetäisi, Ancelotti sanoi.

– Hän valitsi panenkan ja teki sen todella hyvin. Se näytti vahvaa luonnetta. Ei ole helppoa vetää sellaista rankkaria Mestarien liigan välierässä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!