Veikkausliigan viides ottelukierros pelattiin päätökseen perjantai-iltana. Viidessä ottelussa nähtiin maaleja yhteensä peräti 17 kappaletta.

Sarjakärki Kuopion Palloseura jatkoi voittoputkeaan kotiyleisönsä edessä. KuPS nappasi viidennen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Vaasan Palloseuran 3-1-lukemin. Kuopiolaisilta maalinteossa onnistuivat Joona Veteli, Tim Väyrynen ja Anton Popovitch. VPS:n ainokaisen laukoi rangaistuspotkusta Sebastian Strandvall.

Ratinan Stadionilla kohtasivat Ilves ja SJK. Seinäjokelaiset saivat otteluun salama-alun, kun Josepablo Monreal vei vieraat jo yhdeksännellä peliminuutilla johtoon.

Ilves nousi avausjakson lopussa tasoihin, kun joukkueen erikoistilannespesialisti Tuomas Ollila laukoi upean vapaapotkumaalin. Toisella puoliajalla Kai Meriluoto kasvatti maaliputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, kun hän viimeisteli kaksi osumaa. Ilves nappasi täyden pistepotin 3-1-kotivoitolla, SJK:n tappioputki kasvoi jo neljän ottelun mittaiseksi.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Kuopion ja Tampereen lisäksi neljän maalin ottelu nähtiin myös Turussa, jossa Inter isännöi IFK Mariehamnia.

Inter järjesti kauden avausottelussaan Veritas Stadionilla melkoisen näytöksen, ja latoi ensimmäisellä jaksolla neljä maalia 16 minuuttiin. Benjamin Källman osui kahdesti, Rick Ketting ja David Haro tekivät maalin mieheen. Interin orkesteria johti Petteri Forsell, joka alusti kaikki joukkueen maalit.

Illan muissa otteluissa voittoihin ylsivät AC Oulu ja FC Honka. AC Oulu nappasi kauden avausvoittonsa jyräämällä Hakan 3-0-lukemin. Oululaisten voittomaalin teki vasta 17-vuotias Otso Liimatta, jolle osuma oli Veikkausliiga-uran ensimmäinen. Honka puolestaan kaatoi vieraissa FC Lahden Jerry Voutilaisen ja Edmund Arko-Mensah’n maaleilla 2-0.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.