Ligue 1 -seura Rennes on tiedottanut keskeyttävänsä kaikkien akatemiajoukkueidensa harjoitukset kolmen päivän ajaksi. Syy päätökseen on siinä, että erään juniorijoukkueen pelaajan isä hyökkäsi viikonloppuna väkivaltaisesti harjoituskeskuksen johtajan kimppuun.

– Tukeaksemme akatemiajohtajaamme Denis Arnaud’ta, joka joutui lauantaina harjoituskeskuksessa nuoren pelaajan vanhemman hyökkäyksen uhriksi, Stade Rennais FC on päättänyt peruuttaa kaikki akatemiajoukkueiden harjoitukset torstaihin saakka. Asian vakavuuden vuoksi rikosilmoitus tullaan tekemään, seuran tiedotteessa luki.

– Nykyisessä ilmapiirissä, jossa ammattilais- ja amatöörijalkapalloilusta on tullut täysin sopimattoman väkivallan leviämisen uhri, Stade Rennais FC haluaa muistuttaa, että sen päämäärä on tarjota nuorille lupauksille harjoituksia, tukea heitä heidän henkilökohtaisessa kehityksessään ja tarjota nautintoa heille, jotka rakastavat jalkapalloa.

– Kasvattajien, valmentajien, pelaajien, tuomarien ja vapaaehtoisten ei tulisi missään olosuhteissa kärsiä vähemmistön vastuuttomasta käytöksestä. Jalkapallon täytyy säilyä juhlana ja yhteisöllisyyden lähteenä. Tuollainen toiminta ei sovellu lajin arvoihin vaan vaarantaa seurojen oikean toiminnan ja nuorten pelaajien kehityksen.

Lähde: Get Football News France