Maanantaina pelattiin Tanskassa odotettu derby FC Kööpenhaminan ja Brøndby IF:n välillä. Ottelu kuuluu joka vuosi Tanskan kiihkeimpiin ja tunnelmaltaan parhaimpiin peleihin.

Eilisen ottelun puheenaiheeksi nousi kuitenkin FC Kööpenhaminan kannattajien protesti. Fanit päättivät pysytellä hiljaa ottelun ensimmäisen puolituntisen ajan, mutta sen jälkeen soihtumeri ja korviahuumaava kannatus oli sitäkin vaikuttavampaa. Katsokaa vaikka itse alla olevista twiiteistä.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Ultrasshop.com

@ultrasshopcom
FC København vs Brøndby IF
18/04/22🇩🇰

Markus Nurmio

@Nurtsi3
Tältä näyttää kun 30minuutin hiljaisuusprotesti päättyy 🔥 #lutuuri
No pyro no party!

#fcklive
#anti1964

Kotijoukkueen kannattajien protesti johtui siitä, että FC Kööpenhaminan kannattajia on kielletty pääsemästä toiseen vastaavaan derbyyn Brøndbyn kotikentällä toukokuussa aiemmista järjestyshäiriöistä ja levottomuuksista johtuen. Eiliseen otteluun ei puolestaan päästetty Brøndbyn kannattajia. Päätös asiasta tehtiin jo helmikuussa.

FCK:n fanien mielenilmauksen tunnuslause olikin ”kollektiivisia rajoituksia ja katsomokieltoja vastaan”. Sama teksti roikkui myös katsomon kaiteilta ottelussa.

Hiljaisuus vallitsi jo lämmittelyn aikana ja jatkui ottelun 30 ensimmäisen peliminuutin ajan. Sen jälkeen FC Kööpenhaminan fanit tukivatkin omiaan kahta kauheammin.

Näin FC Kööpenhaminan seurajohtaja Jacob Lauesen kommentoi protestia ennen ottelun alkua maanantaina:

– Kunnioitamme sitä, että he haluavat antaa asialle huomiota. Emme missään olosuhteissa pakota ihmisiä laulamaan.

– Olisiko ollut parempi, että katsomosta kuuluisi pauhua koko ottelun ajan? Olisiko ollut parempi, jos vierasfaneja olisi ollut paikalla? Kyllä, molempiin.

– Siitä ei kuitenkaan ole käyty suurta keskustelua. On ihmisten oma valinta (miten käyttäytyä katsomossa), ja jos he haluavat olla 30 minuuttia kannustamatta, niin sitten se on niin, Lauesen totesi.

FC Kööpenhamina voitti ottelun 2-0 Pep Bielin kahdella maalilla. Se johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan FC Midtjyllandiin, kun kuusi kierrosta on pelaamatta. Brøndby on sijalla neljä.

Lähde: Tipsbladet