Qatarin MM-kisojen lohkoarvonta järjestetään tänään, perjantaina, Dohassa.

Miesten MM-lopputurnaus pelataan tänä vuonna poikkeuksellisesti talvella, 21. marraskuuta – 18. joulukuuta.

Kisoihin osallistuu 32 joukkuetta, joista 29 on jo selvillä. Viimeiset osallistujat selviävät kesäkuussa seuraavissa otteluissa:

  • Wales – Skotlanti/Ukraina
  • Costa Rica – Uusi-Seelanti
  • Yhdistyneet arabiemiirikunnat/Australia – Peru

Wales isännöi Skotlantia tai Ukrainaa Cardiffissa ja maanosien väliset jatkokarsintaottelut pelataan Qatarissa. Kisapaikat selvitetään yksiosaisissa otteluissa.

Arvonnassa joukkueet jaetaan kahdeksaan neljän maan lohkoon.

[readmore from=jalkapallon-MM2022]

Joukkueet on sijoitettu arvontakoreihin tuoreen FIFA-rankingin perusteella. Ykköskorissa on isäntämaa Qatarin lisäksi seitsemän korkeimmalle sijoittunutta joukkuetta, jotka ovat selviytyneet kisoihin. Italia on uusimmassa maailmanrankingissa kuudentena, mutta se hävisi MM-jatkokarsinnoissa Pohjois-Makedonialle.

Arvonta etenee ykköskorin joukkueista alaspäin. Ensiksi korista nousee joukkueen nimi ja toisella pallolla päätetään, mihin lohkoon kyseinen maa sijoitetaan.

Saman maanosan joukkueita ei voida arpoa samaan lohkoon, mutta poikkeuksena toimii Eurooppa, josta on mukana 13 maata. Yhteen lohkoon voidaan arpoa enintään kaksi eurooppalaista joukkuetta ja jokaisessa lohkossa on oltava vähintään yksi eurooppalainen joukkue

Suomessa MM-lohkoarvonnan televisioi Yle TV2, jolle tilaisuutta juontaa Matti Härkönen. Lähetystä voi seurata suorana kello 19.00 alkaen.

Arvontakorit

1: Qatar, Brasilia, Belgia, Ranska, Argentiina, Englanti, Espanja, Portugali

2: Meksiko, Hollanti, Tanska, Saksa, Uruguay, Sveitsi, Yhdysvallat, Kroatia

3: Senegal, Iran, Japani, Marokko, Serbia, Puola, Etelä-Korea, Tunisia

4: Kamerun, Kanada, Ecuador, Saudi-Arabia, Ghana, Wales/Skotlanti/Ukraina, Costa Rica/Uusi-Seelanti, Yhdistyneet arabiemiirikunnat/Australia/Peru