Veikkausliiga käynnistyi lauantaina täydellä kierroksella. HJK:n kokoonpanon leveyttä on korostettu ennakoissa, mutta jo ensimmäisen pelin jälkeen kokoonpanosta löytyi aukko. Varsinkin kun Pyry Hannola myytiin yllättäen SJK:hon.

SJK ja HJK tiedottivat tiistaiaamuna yllättävästä ja jopa poikkeuksellisesta siirrosta. Hannola, 20, siirtyi pysyvällä siirrolla Seinäjoelle, jossa hän pelasi jo viime kauden lainalla.

SJK maksoi Hannolasta siirtokorvauksen, mikä ei ole suinkaan tavallista kotimaisessa jalkapallossa. HJK:n tiedotteen mukaan siirtosumma oli ”Suomen mittakaavassa merkittävä”. SJK solmi Pikkuhuuhkajien keskikenttäpelaajan kanssa monivuotisen sopimuksen.

HJK:n kauden avausottelussa Honkaa vastaan keskikentän keskustassa pelasivat Jair sekä oma juniori Santeri Väänänen. Hieman ylempänä pelasi Schalkesta lainalle tullut Nassim Boujellab, jonka esitys ei vakuuttanut. Kutospaikan Manuel Martićia ei vielä nähty tositoimissa.

Nyt kun Hannola lähti Seinäjoelle, HJK:n keskikentän keskusta näyttää paperilla vähintäänkin ohkaiselta. Ylemmälle oksalle 4-3-3- tai 3-4-3-muodoissa on tarjolla kyllä useampiakin pelaajia, mutta keskikentän keskusta huutaa tällä hetkellä leveyttä. Varsinkin jos Boujellab, Martić tai molemmat osoittautuvat hutihankinnoiksi. Eikä sovi unohtaa Väänäsen viime vuosien loukkaantumishistoriaa.

Jair on HJK:n avainpelaaja keskikentällä. Kuva: Juha Tamminen.

HJK:n kokoonpanosta löytyi siis jo ensimmäisen pelin jälkeen ja Hannolan siirron myötä reikä, joka pitäisi täyttää pikaisesti. Joukkueen rakentaminen on ainakin juuri nyt epätasapainossa, sillä laidoille on laiturin tai wingbackin rooleihin tarjolla laskutavasta riippuen yli kymmenen pelaajaa.

Kaksi johtopäätöstä

Hannolan siirto tuli kieltämättä erikoiseen paikkaan. Yksi mahdollinen skenaario on se, että Hannola on halunnut siirtoa pois HJK:sta jo pidemmän aikaa, mutta siirto saatiin maaliin vasta nyt. Sitä puoltaisi Hannolan vähäinen vastuu harjoituskauden loppupuoliskolla. Hannola ei myöskään ollut kokoonpanossa kauden avauksessa Honkaa vastaan.

Näin ollen Hannolan siirto ei ole tullut HJK:lle yllätyksenä. Tästä herää oikeastaan kaksi johtopäätöstä. Hannolan lähtöön on valmistauduttu tavalla tai toisella.

Ensimmäinen johtopäätös olisi se, että Hannolan tilalle on tulossa vielä siirtoikkunan ollessa auki korvaava pelaaja. Sitä HJK:n keskikentän keskusta kieltämättä kipeästi kaipaisi. Ei olisi ihme, mikäli HJK tiedottaisi vielä kuluvan viikon aikana uudesta pelaajahankinnasta keskikentälle.

[readmore from=hjk]

Toinen johtopäätös voisi olla se, että HJK kokee nykyisen kokoonpanonsa riittävän vähintään europeleihin saakka. Se sisältää kieltämättä isoja riskejä, kuten tekstin alkupuolella nostin esiin.

Kesän siirtoikkunan auetessa saattaisi keskikentän keskustaan kävellä herra nimeltä Perparim Hetemaj. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on jo ehtinyt kannattajille lupailla Hetemajn saapumista.

HJK on ollut jo pitkään Hetemajn perässä ja Hetemaj on itsekin myöntänyt palaavansa ensi kesänä Suomeen. Kiinnostusta on ollut tietojen mukaan myös SJK:sta, mutta menikö se ovi kiinni Hannolan saapumisen myötä?

Hetemaj-vaihtoehdossa on ehdottomasti riskinsä. Riskit eivät kohdistu Hetemajhin, vaan enempi siihen, riittääkö HJK:n leveys keskikentän keskustassa kesään asti? Tällä hetkellä keskikentän keskustaan on oikeastaan kaksi varmaa valintaa; Jair ja Väänänen, sekä kaksi arpaa; Boujellab ja Martić.

Reikä on löytynyt, miten HJK sen täyttää?

LUE MYÖS: