Ykkösen kausi 2022 käynnistyy tänään, maanantaina, kello 16 täydellä kierroksella. Vedonlyöntiyhtiö NordicBetin mukaan TPS lähtee kauteen suurimpana ennakkosuosikkina.

Viime kauden kolmas sija oli TPS:lle iso pettymys. Tällä kaudella TPS juhlii satavuotista taivaltaan ja kauden päätteeksi tavoitteena on nousta takaisin Veikkausliigaan. NordicBetin mukaan TPS:n vahvimmat haastajat ovat Jaro ja KTP.

Kärkikolmikkoa haastaa peliyhtiön mukaan Gnistan ja EIF. Lisäksi NordicBet uskoo, että KPV:llä sekä PK-35:lla on mahdollisuudet venyä yllätyksiin.

Putoamistaistelusta on tulossa raadollinen, sillä peräti kolme seuraa putoaa kauden päätteeksi Kakkoseen. Sarjanousijat PIF, JäPS, PEPO ja SJK Akatemia taistelevat kynsin hampain Ykkösen paikasta myös kaudelle 2023.

– Ykkönen on monella tapaa hyvin kiinnostava sarja ja ratkaisut voivat olla melkoista dramatiikkaa kuten viime kaudellakin nähtiin. Ero kärjen ja häntäpään välillä saattaa olla selvä, mutta etenkin kärjen osalta marginaalit ovat usein todella pienet. Uskon, että kertoimetkin vielä elävät ennen avauskierrosta, Betsson Groupin Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerqvist sanoi.

Avauskierroksella nähdään heti todella mielenkiintoisia otteluita. PK-35 ja Gnistan pelaavat Helsingin herruudesta ja Tammisaaressa haetaan jo asetelmia kärkitaistoon.

– Jo heti avauskierroksella ainakin ottelu EIF–TPS näyttää varmasti suuntaa kärkitaistelun osalta, Wennerqvist sanoi.

Ykkösen avauskierros:

  • KPV – MP
  • Gnistan – PK-35
  • JäPS – Jaro
  • KTP – PEPO
  • PIF – SJK Akatemia
  • EIF – TPS

Lähde: NordicBetin tiedote