Pikkuhuuhkajien luottotoppari Robin Tihi, 20, siirtyi täksi kaudeksi lainalle Värnamoon suurseura AIK:sta. Näin Tihi sai jatkaa pelaamista Allsvenskanissa, mutta huomattavasti suuremmalla vastuulla kuin tukholmalaisseurassa olisi ollut tarjolla.

Täydet minuutit Pikkuhuuhkajien kaikissa seitsemässä EM-karsintaottelussa pelannut Tihi onkin saanut sarjanousija Värnamon otteluissa valtavasti vastuuta. Hän pelasi Ruotsin Cupin kahdessa ottelussa täydet minuutit – muun muassa Malmöä vastaan – ja on ollut Värnamon avauksessa kaikissa neljässä Allsvenskan-ottelussa, pelaten kolmesti täyden 90-minuuttisen.

Värnamon pistepussi on täyttynyt niukanlaisesti, sillä neljän pelin saldona on vain kaksi 0-0-tasapeleistä kotikentällä tullutta pistettä. Niistä jälkimmäinen oli silti hieno saavutus, sillä Värnamo piti hallitsevan mestarin Malmön maaleitta.

Tihi pärjäsi tontillaan loistavasti, ja nollasi Malmön nimekkäät hyökkääjät Ola Toivosen, Jo Inge Bergetin ja Isaac Kiese Thelinin. Etenkin Kiese Thelin oli tiukasti Tihin pihdeissä. Onnistunut pimentäminen noteerattiin, ja Tihi valittiin ensimmäisenä Värnamon pelaajana Allsvenskanin kierroksen tähdistöön.

– On tietysti sääli, ettemme saaneet tehtyä maalia emmekä saaneet pelistä kolmea pistettä, etenkin kotikentällä, kunnianhimoinen Tihi sanoi Discovery+:n haastattelussa pelin jälkeen.

– Olemme nyt pitäneet kahdesti nollan kotikentällä, joten sanoisin, että työskentelemme hyvin yhdessä puolustuksessa.

Tihi kertoi myös olevansa erittäin tyytyväinen tammikuiseen lainaseuran valintaansa.

– Minusta se oli täysosuma. Tämä on hieno kaupunki, hieno joukkue ja täällä on hieno valmennusryhmä. Kaikki on kuin tehty minua varten.

Lähde: Fotbolldirekt

discovery+ sport 🇸🇪

@dplus_sportSE
Omgångens lag är här!