SJK:n ja HIFK:n välisen, kauden avauskierroksella 2.huhtikuuta pelatun veikkausliigaottelun jälkipyykkiä on pesty Palloliitossa, ja rangaistuksia jaettu molempiin leireihin.

Seinäjokelaiset nousivat tappioasemasta voittoon ottelussa, jonka aikana jaettiin kuusi keltaista korttia. Selkeämmät sanktiot menivät itse kentän ulkopuolelle.

HIFK:n maalivahtivalmentaja Roberto Rivelino Vieira Da Silvalle napsahti kolmen ottelun mittainen toimitsijakielto.

– Ottelun tarkkailijan ja neljännen erotuomarin raporteissa kerrotaan HIFK:n maalivahtivalmentajan käyttäneen ottelun päätyttyä alatyylistä ja epäasiallista kieltä ottelun erotuomaria kohtaan. Raporttien mukaan Rivelino on käyttänyt seksuaalista suuntautumista koskevia haukkumasanoja ja ulkonäköön liittyvää asiatonta ilmausta, liiton päätöksessä kerrotaan.

Loput sanktioita tuottaneista episodeista osuivat vieraskannattajakatsomoon. HIFK:lle määrättiin 1200 euron sakot joukkueen kannattajien toiminnasta.

– Ottelun delegaatin raportilla sekä asiassa esitetyllä videomateriaalilla on näytetty, että HIFK:n kannattajat ovat tuoneet ottelutapahtumaan, pitäneet siellä hallussaan ja käyttäneet ottelussa useita pyroteknisiä tuotteita. Lisäksi delegaatin raportilla on näytetty, että HIFK:n kannattajakatsomossa on syntynyt joukkonahistelutilanne ja ainakin yksi HIFK:n kannattajista on poistettu katsomosta, ja siirretty myöhemmin poliisin hallintaan.

700 euron suuruinen näpäytys menee myös ottelutapahtuman järjestäneen SJK:n suuntaan. Osin kyse on kyvyttömyydestä estää häiriöt, osin järjestyshenkilökunnan metodeista.

– SJK ei ole kyennyt estämään vierasjoukkueen kannattajien aiheuttamia järjestyshäiriöitä järjestämässään ottelussa. Lisäksi ainakin yksi järjestyksenvalvoja on SJK:n myöntämällä tavalla toiminut joukkonahistelutilanteen yhteydessä ohjeistusten vastaisesti.