Vinicius ehdottaa Karim Benzemalle Ballon d’Oria – eikä ihme näillä mielettömillä tilastoilla

© Kuva: Getty Images

Yhden hienon maalin pitkän juoksunsa päätteeksi tehnyt Vinicius Junior ehdotti pelikaverilleen Karim Benzemalle jalkapallomaailman arvostetuinta henkilökohtaista palkintoa tiistaisen Mestarien liigan välieräottelun jälkeen. Real Madrid taipui vieraissa Manchester Citylle 3-4, mutta ranskalainen maalitykki oli ottelun ainoa kahden maalin mies.

– Sanat eivät riitä kuvailemaan, kuinka veljeni Benzema pelaa. Toivon, että hän voittaa lopulta La Ligan, Mestarien liigan ja Ballon d’Orin, Vinicius sanoi Movistarin haastattelussa ottelun päätyttyä.

Viniciuksen toiveen toteutumiselle on ehdottomasti perusteet olemassa, varsinkin jos Real Madrid etenee Mestarien liigan loppuotteluun ja Ranska menestyy joulukuussa MM-kisoissa edes kohtalaisesti. La Liga -mestaruuden Real Madrid varmistaa mahdollisesti jo vappuaattona.

Benzeman kausi niin La Ligassa kuin Mestarien liigassa on ollut sanalla sanottuna huikea, ja vain harva maailman huippuseurojen pelaajista on ollut tällä kaudella yhtä tärkeä kuin hän.

Real Madridin kauden ehkä kahdessa tärkeimmässä tappiossa – 0-4-nöyryytyksessä El Clásicossa Barcelonaa vastaan ja Copa del Rey -tappiossa Athletic Bilbaolle – Benzema ei loukkaantumisten vuoksi pelannut. Kaikkiaan häneltä on jäänyt väliin kahdeksan peliä. Pelaamissaan 41 ottelussa Benzema on puolestaan tehnyt 41 maalia ja syöttänyt 13. Real Madrid on tehnyt näissä peleissä yhteensä 94, joten Benzema on ollut joko tekijänä tai syöttäjänä reilusti yli puolessa näistä.

Eurooppalaisissa pääsarjoissa pelaavien seurojen pelaajista vain kaksi pelaajaa on tehnyt tällä kaudella yli 40 maalia. He ovat kaksi ”vanhetessaan paranevaa viiniä”, 33-vuotias Robert Lewandowski ja 34-vuotias Benzema.

Mestarien liigassa Benzema on tehnyt tällä kaudella maaleistaan 14, joten hän nousi nyt yksin kärkeen ohi jo kisasta pudonneen Lewandowskin. Käytännössä Benzema tulee suurella todennäköisyydellä maalikuninkuuden myös voittamaan, sillä lähin uhkaaja pelejään yhä jatkavista on Liverpoolin Mohamed Salah, jonka maalimäärä on kahdeksan.

Mestarien liigan välieräotteluissa Benzema on tehnyt nyt yhteensä seitsemän maalia. Sillä hän jakaa historiatilaston kakkossijaa Lewandowskin kanssa, jätettyään jo taakseen Lionel Messin. Välierien kunkku on ollut Cristiano Ronaldo, jolla semifinaalimaaleja on koossa 13.

Benzema sai kiinni myös Messin ennätyksen yhden kauden aikana tehdyissä Mestarien liigan maalien määrässä. Jopa kaikkien aikojen ennätys, 17 maalia yhden Mestarien liiga -kauden aikana, voi olla Benzeman ulottuvilla, sillä hänellä on vielä 1-2 ottelua aikaa tehdä tarvittavat kolme maalia. Ennätys on Cristiano Ronaldon nimissä.

Siihen nähden, että Benzema ei ole pelannut koskaan Valioliigassa, on hän tehnyt ällistyttävän paljon maaleja Valioliigan kärkiseuroja vastaan. Sarjan tämänhetkinen kärkikolmikko Manchester City, Liverpool ja Chelsea ovat joutuneet antautumaan Benzeman maalintekotaidolle yhteensä 14 kertaa.

Olisiko tänä vuonna Karim Benzeman vuoro pokata Ballon d’Or?

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!