Helsingin IFK on nimittänyt Mixu Paatelaisen uudeksi päävalmentajakseen 2+1-vuotisella sopimuksella.

Paatelainen, 55, saapuu Suomeen ensi viikolla ja on ensimmäistä kertaa joukkueen puikoissa ensi perjantaina Veikkausliigassa FC Hakaa vastaan.

Hänet muistetaan erityisesti pestistään Huuhkajien peräsimessä vuosina 2011-2015. Paatelainen on luotsannut myös Turun Palloseuraa, skotlantilaisia Cowdenbeath FC:tä, Hiberniania, Kilmarnockia ja Dundee Unitedia, thaimaalaista Ubon UMT Unitedia, Latvian maajoukkuetta ja viimeksi Hongkongin maajoukkuetta.

Lisäksi Paatelainen on toiminut FIFA:n ja UEFA:n asiantuntijatehtävissä muun muassa viime kesän EM-kisoissa sekä Mestarien liigassa.

– Jalkapallossa on asioita, joita ei voi rahalla ostaa vaan ne pitää ansaita. Näitä ovat esimerkiksi fanit ja perinteet. HIFK:lla on nämä molemmat. Olen kasvanut HIFK:n piirissä ja nyt pääsen olemaan osa tätä seuraa. Se on minulle kunnia. Tulen tekemään kaikkeni, käyttämään kokemukseni ja näkemykseni, että saavutamme yhdessä jotain suurta, kommentoi Paatelainen HIFK:n tiedotteessa.

– Monta valmentajaa urallani nähty ja monissa paikoissa ollut, niin voin kyllä sanoa, että olen todella innoissani nimityksestä. Mixu on osoittanut olevansa hyvä koutsi ja odotan innolla päästä pelaamaan hänen alaisuudessaan. Hyvä juttu suomifutikselle kaikkinensa, iso nimi ja ehdottomasti brändin näköinen valmentaja. Mixu tuo varmasti uusia ajatuksia peliimme ja varmasti jokainen pelaaja tekee ryhtiliikkeen. Mixun aura on kopissa iso asia, varmasti tuo myös boostia tekemisiin. Mixu on ammattivalmentaja, jolla on Veikkausliigasta näyttöä, että on menestynyt. Innostuneet ja positiiviset tunnelmat nimityksen johdosta, hehkuttaa HIFK:n kapteenistoon kuuluva Sakari Mattila.