Borussia Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke sanoo, että tähtihyökkääjä Erling Håland olisi siirtynyt aikanaan Manchester Unitediin, ellei Dortmund olisi laittanut hänen diiliinsä ulosostoklausuulia.

Håland, 21, oli haluttu pelaaja jo tammikuussa 2020, kun Dortmund hankki hänet Red Bull Salzburgista 20 miljoonalla eurolla. Manchester United oli tuolloinkin kiinnostunut hänestä, mutta Dortmund sai houkuteltua hänet Saksaan, jossa Norjan maajoukkuehyökkääjä on noussut yhdeksi lajin suurimmista tähdistä.

Kaikkiaan Håland on pelannut Borussia Dortmundissa 87 ottelua tehden niissä yhteensä 85 maalia ja syöttäen 23.

– Me annoimme Erling Hålandille ulosostoklausuulin. Muuten hän olisi mennyt Manchester Unitediin, sanoi Watzke Athleticin mukaan.

Hålandin odotetaan vaihtavan seuraa tulevana kesänä, kun hänen ulosostoklausuulinsa astuu voimaan. Lehtitietojen mukaan norjalaiskärjen ulosostohinnaksi on sovittu noin 75 miljoonaa euroa.

Siirtohuhuissa Håland on yhdistetty muun muassa Real Madridiin, Barcelonaan ja etenkin Manchester Cityyn, jossa hänen isänsä Alf-Inge Håland pelasi vuosituhannen alussa.

Watzke uskoo, että Dortmund löytää kyllä korvaajan Hålandille.

– Hänen on tehtävä päätös [tulevaisuudestaan], se tulee aikanaan.

– Mutta olen varma, että me löydämme uuden Hålandin. Me tarvitsemme uuden Hålandin.