Huligaanit ottaneet yhteen Konferenssiliigan finaalin alla – Tiranassa jopa 100 000 finalistien kannattajaa

© Kuva: Getty Images

Eurooppa-liigan ja Naisten Mestarien Liigan mestaruudet on jo ratkottu, ja tänään keskiviikkona on edessä kevään kolmas eurofinaali. Albanian pääkaupungissa Tiranassa pelattavassa historian ensimmäisessä Konferenssiliigan loppuottelussa kohtaavat AS Roma ja Feyenoord.

Feyenoordin ultrakannattajat ovat aiheuttaneet vuosien varrella usein pahennusta europelien yhteydessä. Myös roomalaiset muistanevat Feyenoordin vierailun hyvin, sillä helmikuussa 2015, kun Feyenoord kohtasi AS Roman vieraissa Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, hollantilaisfanit turmelivat joukolla useita Rooman maailmankuuluja nähtävyyksiä. Tapahtumia paheksuttiin silloin erittäin laajalti.

Yllätyksenä ei varmasti tullut, että Feyenoordin ja Roman ultrilla on tullut jo hyvissä ajoin ennen peliä yhteenottoja myös Albaniassa. Jo tiistai-iltaan mennessä Tiranan poliisi tiedotti ottaneensa kiinni 60 kannattajaa useiden käsirysyjen vuoksi. Kiinniotetuista 48 oli Roman ja 12 Feyenoordin kannattajia.

La Repubblican kertomien tietojen mukaan tiranalaiseen sairaalaan oli kuljetettu 15 kannattajaa saamaan hoitoa vammoihinsa. Lisäksi kaksi poliisia sai vammoja tilannetta taltuttaessaan. Get Football News Italy kertoi keskiviikkona jopa kymmenen poliisin saaneen vakavia vammoja. Roman kannattajien kerrotaan myös rikkoneen poliisiautoista ikkunoita.

Paikallisetkaan eivät vammoilta välttyneet. Yksi pahiten loukkaantuneista oli 45-vuotias albanialaismies, jota lyötiin tuolilla päähän. Poliisin mukaan albanialaiset ultrat osallistuivat Roman ja Feyenoordin huligaanien aloittamiin tappeluihin. Poliisi on käyttänyt kyynelkaasua väkivaltaisuuksia hillitäkseen.

Videoklippejä Tiranan hulinoista löytyy tämän jutun lopussa olevista twiiteistä.

Jo 18 ottelua tämän kauden Konferenssiliigassa karsintavaiheineen pelannut Feyenoord janoaa ensimmäistä europokaaliaan 20 vuoteen. Vuonna 2002 rotterdamilaisseura voitti UEFA Cupin, mutta sen jälkeen ei ole suurta menestystä tullut.

AS Roma puolestaan ei ole pelannut eurofinaalissa 31 vuoteen, eikä ole voittanut mitään sitten vuoden 2008, jolloin se voitti Italian Cupin. Merkittävän eurooppalaisen kilpailun pokaalia Roma ei ole ikinä nostellut.

Jos Roma voittaa tänään, voittaa José Mourinho ensimmäisenä valmentajana triplan Mestarien liiga-Eurooppa-liiga-Konferenssiliiga. Ylipäätään mikään italialaisseura ei ole nostellut europokaalia sitten vuoden 2010, jolloin Mourinho valmensi Interin Mestarien liigan voittoon.

Ensi kaudella kummankaan finalistin ei tarvitse Konferenssiliigaa ainakaan ennen pudotuspelejä pelata. Loppuottelun voittajalle olisi tarjolla suora paikka Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, mutta molemmat selvisivät siihen vaiheeseen jo suoraan kotimaisten kilpailujen menestyksen kautta.

Pelissä on siis Konferenssiliigan historian ensimmäinen mestaruus sekä hieman suurempi rahapalkinto. Finaalin voittaja saa reilut kaksi miljoonaa euroa häviäjää enemmän palkintorahaa, kaikkiaan 5 miljoonaa euroa.

Ottelu pelataan Tiranassa Arena Kombetarella, jonka kapasiteetti on vain 19 000 katsojaa. Tiranassa on tiettävästi paikalla kuitenkin yhteensä jopa 100 000 Roman ja Feyenoordin kannattajaa, joten kaupungissa on sähköinen tunnelma. Fanit seuraavat ottelua kaupungille pystetyiltä jättiscreeneiltä.

– Teemme kaiken mahdollisen voittaaksemme pelin, sillä finaali on historiallinen, José Mourinho totesi ottelua alustaneessa lehdistötilanteessa.

Ottelu alkaa kello 22 ja sitä voi seurata V Sportilta ja Viaplaysta.

Lähde: AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.