Coppa Italian finaali pelattiin keskiviikkona Roomassa Stadio Olimpicolla.

Juventus ja Inter kohtasivat toisensa keskiviikkoillan loppuottelussa. Inter voitti ottelun 4-2 ja voitti samalla ensimmäistä kertaa Coppan mestaruuden sitten kevään 2011.

Finaalitappion myötä Juventus pelaa ensimmäisen pokaalittoman kautensa sitten kauden 2010-11.

Finaali sai vauhdikkaan lähdön, kun jo kuudennella minuutilla Nicolò Barella vei upealla laukauksellaan Interin johtoon. Barella sai pallon itselleen boksin läheisyydessä laidalla, leikkasi sisään ja laukoi pelivälineen vastustamattomasti ohi Juventuksen maalia vartioineen Mattia Perinin.

Molemmilla joukkueilla oli laadukkaita maalipaikkoja avausjaksolla, mutta tauolle mentiin Interin johdossa.

Ottelun kuva kääntyi pikaisesti toisen jakson alussa. Juventus nousi tasoihin 50. minuutilla, kun Alex Sandro laukoi boksin rajalta pallon ohi Samir Handanovicin. Hieman ennen avausjakson loppua kentälle vaihdettu Álvaro Morata yritti ohjata pallon verkkoon ja tuuletti voimakkaasti maalia, mutta lopulta se merkittiin Sandrolle.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Juventus siirtyi johtoon. Se riisti pallon ja lähti nopeasti vastahyökkäykseen. Paulo Dybala lähetti Dušan Vlahovićin pystyjuoksuun. Serbialaiskärki laukoi pallon aluksi Handanovicin kasvoihin, josta se kimposi hänelle toistamiseen, eikä huippumaalintekijä epäonnistunut toista kertaa. 2-1.

Inter haki vimmatusti tasoitusmaalia ja sai sen aikaan kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Lautaro Martínezin jalat sotkeutuivat Leonardo Bonuccin jalkoihin boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Hakan Çalhanoğlu laukoi pallon varmasti maalin kattoon ja toi milanolaiset jälleen peliin mukaan. Ottelu eteni jatkoajalle.

Interille vihellettiin jatkoajalla toinen rangaistuspotku, kun Matthijs de Ligt kaatoi boksin sisällä Stefan de Vrijn. Ivan Perišić laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin. 2-3. Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin illan komein täysosuma. Perišić sai pallon itselleen boksin rajalla ja laukoi sen ilmasta hienosti takakulmaan ja pisti samalla finaalin pakettiin.

Hetki Perišićin jälkimmäisen maalin jälkeen Juventuksen päävalmentaja Massimiliano Allegri sai oikeudenjakajalta punaisen kortin ja luotsi lähetettiin pukukoppiin.