Glasgow Rangers venyi torstaina yllätykseen ja kukisti Saksan Bundesliigan kärkiseuran kuuluvan RB Leipzigin Eurooppa-liigan välieräottelussa 3-1-lukemin.

RB Leipzig oli voittanut avausosan kotikentällään 1-0, mutta skottiseura onnistui kääntämään otteluparin edukseen Ibrox Stadiumilla.

Huuhkajien tähtipelaaja Glen Kamara pelasi kummassakin ottelussa täydet minuutit. Keskikenttäpelaaja onnistui Ibroxilla myös maalinteossa, kun hän viimeisteli voittomaaliksi jääneen 2-0-osuman upeasti vasurillaan. Maali nähtävissä artikkelin lopussa.

Rangers saa finaalissa vastaansa toisen saksalaisseuran, Eintracht Frakfurtin, joka voitti omassa välieräparissaan Valioliiga-seura West Hamin yhteismaalein 3-1. Finaali pelataan 18. toukokuuta Espanjan Sevillassa.

Jos Rangers voittaa finaalin, liittyy Kamara suomalaisittain harvinaiseen kerhoon. Historian saatossa vain kolme suomalaispelaajaa on päässyt juhlimaan eurocupin voittoa.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

Jari Rantasesta tuli vuonna 1987 ensimmäinen suomalainen eurocupin voittanut pelaaja, kun hän voitti UEFA Cupin ruotsalaisseura IFK Göteborgin riveissä. Kahdeksan vuotta myöhemmin Jari Litmanen pääsi ensimmäisenä suomalaispelaajana juhlimaan Mestarien liigan voittoa, kun Ajax kaatoi finaalissa AC Milanin 1-0-lukemin.

Vuonna 2001 Litmanen pelasi Liverpoolissa yhdessä Sami Hyypiän kanssa, kun merseysidelaisseura voitti UEFA Cupin. Neljä vuotta myöhemmin Hyypiä voitti Liverpoolin kanssa Mestarien liigan. Finaalissa kaatui myös tuolloin AC Milan, aivan kuten vuonna 1995, kun Litmanen voitti isokorvaisen.

Näin suomalaisittain voi vain toivoa, että parin viikon kuluttua listaan voidaan lisätä Glen Kamara ja Eurooppa-liigan voitto vuodelta 2022. Rangersin voitto olisi sikälikin melko harvinainen temppu, että skottijätti on juhlinut edellistä eurocupin voittoa tasan 50 vuotta sitten, jolloin se voitti Euroopan Cup-voittajien cupin.