Turkin Superliigassa nähtiin melkoinen teurastus, kun Joel Pohjanpalon edustama Rizespor voitti Göztepen peräti maalein 7-1. Pohjanpalo pääsi vaihdosta kentälle ja iski kauden 15:nnen maalinsa.

Pohjanpalo nousi maalinsa myötä Turkin kovatasoisen Superliigan maalipörssin jaetulle ykkössijalle. Maalipörssin kärjessä ovat Pohjanpalon kanssa Hataysporin Ayoub El Kaabi, Trabzonsporin Andreas Cornelius sekä Kasimpasan Umut Bozok.

Göztepen putoaminen oli jo varmistunut ennen sunnuntain ottelua. Toisaalta myös Pohjanpalon edustama Rizespor on käytännössä varma putoaja.

Pohjanpalo aloitti ottelun vaihtopenkiltä, kuten hän SuomiFutis-sivuston haastattelussa viime viikolla hieman uumoili.

[readmore from=pohjanpalo-joel]

– Meidän ohjelma on ehkä helpoin muihin verrattuna. Jos vain peliaikaa tulee, niin se (maalipörssin voittaminen) on ihan mahdollista. Toinen asia on sitten, tuleeko sitä peliaikaa, Pohjanpalo sanoi.

Suomalaishyökkääjä pääsi lopulta irti 71. minuutilla, kun Rizespor johti ottelua 5-1. Pohjanpalo ehti olla kentällä vain kuutisen minuuttia, kun mies oli jo maalinteossa. Pohjanpalo operoi taitavasti boksin sisällä ja pääsi laukomaan pallon vastustamattomasti maaliin.

Voit katsoa Pohjanpalon maalin alla olevalta videolta. Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Roni Raunola

@roniraunola
Jolle! Muutama minuutti kentällä ja heti helähti. Se oli kauden 15. kaappi eli kärkimies nousi maalipörssin jaetulle kärkisijalle! 🔥 #Huuhkajat

Pohjanpalolla on siis yhä erinomainen mahdollisuus kirjoittaa nimensä turkkilaiseen futishistoriaan. Kautta on jäljellä vielä kolme ottelua.

– Olisihan se hieno saavutus omaan CV:hen, Pohjanpalo sanoi aiemmin mahdollisesta maalipörssin voitosta.

LUE MYÖS: