Mestarien liigan seuraava kattaus valmis – ensikertalainen arvontojen ykköskorissa

© Kuva: Getty Images

Syksy-kevät-syklillä pelattavat eurooppalaiset jalkapallosarjat alkavat hiljalleen olla paketissa. Sitä myöten lähes kaikki europelejä kaudella 2022-2023 pelaavat seurat ovat selvillä, ja niin ovat myös 26 varmuudella Mestarien liigan lohkovaiheessa pelaavaa joukkuetta.

Tulevalla kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa nähdään peräti viisi saksalaisseuraa, kun Bundesliigan sijalle 11 sijoittunut Eintracht Frankfurt pääsi mukaan Eurooppa-liigan voittajana. Eintracht on Mestarien liigan ensikertalainen, ja tiedossa olevista joukkueista ainoa kilpailun debytantti.

Eurooppa-liigan voitto vei Eintracht Frankfurtin myös lohkoarvonnan ykköskoriin. Siellä se saa seurakseen Mestarien liigan voittajan, sekä kansalliset mestarit rankingin sjoilla 1-6/7 olevista maista. Eintrachtin lisäksi kattauksissa ei juurikaan yllätyksiä ole, vaan Mestarien liigassa pelaa lähinnä viime vuosilta hyvin tuttuja seuroja.

Hollannin mestari Ajaxilla riittää lauantaisessa finaalissa jännitettävää, sillä sen korisijoitus riippuu finaalin tuloksesta. Jos Real Madrid voittaa, on Ajax lohkoarvonnan ykköskorissa. Jos Liverpool voittaa, joutuu Ajax kakkoskoriin. Laadukas on tosin sekin.

Tältä näyttää hän mennessä tiedossa oleva korijako:

Kori 1: Eintracht Frankfurt, Manchester City, Real Madrid, Bayern München, AC Milan, Paris Saint-Germain, FC Porto ja Liverpool/Ajax

Kori 2: Chelsea, FC Barcelona, Juventus, Atlético Madrid, Sevilla FC, RB Leipzig, Tottenham, ja Liverpool/Ajax

Kori 3: Borussia Dortmund, Internazionale, Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk, Napoli, Sporting Lissabon, Bayer Leverkusen, ???

Kori 4: Celtic, Club Brugge

Varmuudella lohkovaiheessa on myös Ligue 1:n kakkonen Olympique Marseille. Marseille voi olla joko kolmos- tai neloskorissa, todennäköisesti neljännessä.

Ukrainan pääsarja jäi maassa riehuvan sodan takia kesken, mutta sarjaa syyskauden jälkeen johtanut Shakhtar Donetsk nousi suoraan lohkovaiheeseen, kun venäläisseurat suljettiin ulos kilpailusta. Toivotaan, että tilanne on syksyllä sellainen, että Shakhtar voi kilpailua pelata.

Tänä vuonna mukana on siis myös ainakin yksi suomalaispelaaja, kun Lukas Hradeckyn kipparoima Bayer Leverkusen selviytyi Mestarien liigaan. Leverkusenin kirjoilla on myös Joel Pohjanpalo, mutta Pohjanpalo saattaa vielä siirtyä toiseen seuraan ennen ensi kauden alkua.

Lohkovaiheen arvonta suoritetaan 25. elokuuta. Loput kuusi osallistujaa selvitetään puolestaan neljän karsintakierroksen kautta. Suomesta Mestarien liigan karsinnoissa aloittaa HJK. Karsinnat pelataan aikahaarukassa 5.7.-24.8.

Karsintojen kautta paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheessa tavoittelevat muun muassa Benfica, Glen Kamaran edustama Rangers, Kiovan Dynamo, PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb, Belgradin Punainen Tähti, Olympiacos, FC Kööpenhamina, AS Monaco, Trabzonspor, Fenerbahce ja Malmö. Karsintojen kautta lohkovaiheen selviää neljä joukkuetta ”Mestarien polulta” ja neljä ”ei-mestarien polulta”. Karsinnoista 5-6 joukkuetta menee arvontojen neloskoriin ja 0-1 kolmoskoriin.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!