Neymar reagoi siirtohuhuihin: ”Minä jään”

© Kuva: Getty Images

Moni saattaa vielä muistaa hyvin kesän 2017 siirtosaagan, kun Neymar siirtyi Barcelonasta PSG:hen huimalla 222 miljoonan euron siirtosummalla. Ennen kuin megasiirto toteutui, ehti Barcelonan toppari Gerard Piqué julkaista somessa viestin, jossa hän poseerasi yhdessä Neymarin kanssa. Piqué kirjoitti viestiinsä ”Se queda”, eli suomeksi ”Hän jää”.

Kuten nyt tiedämme, ei se kuitenkaan pitänyt paikkaansa. Myöhemmin Piqué kertoi tienneensä jo tuolloin Neymarin tulevasta siirrosta.

Nyt Neymarin tuorein reaktio häntä itseään koskeviin siirtohuhuihin toi nuo sanat jälleen mieleen. Neymar kommentoi ”Oh My Goal” -lähetyksessä YouTubessa ranskalaislehti L’Équipen väitettä, että PSG valmistautuisi myymään brassitähtensä.

– En tiedä tarkalleen, mitä minun pitäisi siitä sanoa, mutta totuus on, että minä jään. Se on totuus, Neymar sanoi Qatarin pääkaupunki Dohasta, jossa hän on tällä hetkellä sponsorinsa järjestämässä, hänen nimeään kantavassa jalkapalloturnauksessa.

Neymar solmi vuosi sitten PSG:n kanssa vuoteen 2025 ulottuvan jatkosopimuksen. Tämä kausi ei kuitenkaan mennyt putkeen, ja Neymar jäi Kylian Mbappén ja Lionel Messin varjoon. Siksi L’Équipe kertoi, että PSG olisi valmis hänet myymään, jos saisi Neymarista tyydyttävän tarjouksen.

Neymar sai tällä kaudella pelaamissaan 28 ottelussa yhteensä 21 maali- tai syöttömerkintää. Hän on kärsinyt viime vuosina useista loukkaantumisista, ja häntä on arvosteltu myös kentän ulkopuolisesta asenteesta ja liiasta juhlimisesta. Myöskään välien Mbappén kanssa ei uskota olevan parhaat mahdolliset.

Koska Mbappé allekirjoitti lauantaina kolmivuotisen jatkosopimuksen PSG:n kanssa, uskotaan hänellä olevan kasvanutta sananvaltaa pariisilaisseuran päätöksiin. L’Équipen mukaan Mbappé olisi kertonut PSG:n seurajohdolle, ettei hänellä olisi mitään sitä vastaan, jos Neymar myytäisiin.

Neymar itse ei kuitenkaan harkitse PSG:stä lähtöä. Hän viihtyy hyvin Pariisissa ja nauttii Mbappén jälkeen joukkueen toiseksi suurinta palkkaa (bruttona 4 miljoonaa euroa kuukaudessa). Vaikka hänelle vihellettiin kauden viimeisissä otteluissa Parc des Princesillä, suhtautui brasilialainen buuauksiin tyynesti:

– Minulla on sopimusta vielä kolme vuotta, joten lopettakaa tai teidän täytyy vetää välillä henkeä, Neymar sanoi sarkastisesti ESPN:lle.

Myöskään potentiaalisia ostajia Neymarille ei tällä hetkellä ole. MLS:ään siirtymiseksi aika ei ole vielä kypsä, eivätkä huippuseuroista Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Liverpool tai Bayern München ole Neymarista kiinnostuneita. Uusrikas Newcastle epäilemättä innostuisi, mutta Neymaria Mestarien liigassa pelaamaton seura ei kiinnosta.

Hyvin todennäköiseltä näyttääkin, että Neymarin lausunto pitäisi tällä kertaa paikkansa, ja hän muodostaisi ensi kaudellakin Mbappén ja Messin kanssa tähtitrion.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.