Niki Mäenpään torjunnat pitivät joukkueen Serie A:ssa – eivät tosin omaa joukkuettaan

© Kuva: Getty Images

Suomalaismaalivahti Niki Mäenpää on Salernitanan sarjapaikan säilyttämisen suuri sankari. Mäenpää tosin pelasi tämän kauden Veneziassa, mutta juuri Mäenpäätä Salernitana saa suuresti kiittää siitä, että se pelaa Serie A:ssa ensi kaudellakin.

Syyskaudella Salernitana näytti jo jokseenkin tuomitulta putoamaan Serie B:hen. Se kuitenkin ryhdistäytyi kevätkaudella, napsi säännöllisesti tärkeitä pisteitä ja onnistui hilaamaan itsensä ennen päätöskierrosta putoamisviivan yläpuolelle. Viime vuoden lopussa kausi oli jäädä jopa kesken, mutta viime hetkillä Salernitana onnistui saamaan vaaditun uuden omistajan.

Salernitanalla oli sunnuntaina tilaisuus sinetöidä Great Escapensa, kun se sai kotikentälleen vieraakseen Udinesen. Se ei kuitenkaan hoitanut omaa hommaansa alkuunkaan, vaan hävisi tylysti maalein 0-4. Vieraiden neljännen maalin jälkeen kotiyleisön turhautuminen menikin yli, kentälle heitettiin soihtuja, palomiehet tulivat paikalle ja peli oli seisahduksissa usean minuutin ajan.

Koska Salernitana ei omaa tonttiaan pystynyt klaaraamaan, riippui sen kohtalo siitä, onnistuisiko putoamisviivan alla oleva Cagliari voittamaan vieraissa Venezian. Venezian putoaminen oli varmistunut jo aiemmin, mutta Niki Mäenpää oli herättänyt suurta huomiota viimeaikaisilla hyvillä otteillaan.

Mäenpää torjui ottelussa kaikkiaan seitsemän Cagliarin maalintekoyritystä, esitti muutaman paraatipelastuksen, nyrkkeili ja katkoi hyvin palloja ja teki tyhjiksi vieraiden maalintekoaikeet. Lopputulokseksi muodostui 0-0, eikä se Cagliarille riittänyt. Cagliari putosi Serie B:hen, ja Salernitana säilytti sarjapaikkansa – kiitos Niki Mäenpään.

Cagliarin ja Venezian ohella Serie B:hen putosi Genoa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.