Pikkuhuuhkajien luottopelaaja vaihtaa seuraa – varusmiespalvelus alkaa syksyllä

© Kuva: Getty Images

Bundesliigan viidenneksi sijoittunut SC Freiburg vahvisti tiistaina kotisivuillaan, että suomalaispelaaja Julius Tauriainen ei jatka seurassa ensi kaudella. Tauriainen pelasi kauden 2021-2022 Freiburgin kakkosjoukkueessa 3. Bundesliigassa, ja hänen sopimuksensa päättyi tähän kauteen. Nyt on varmistunut, ettei jatkosopimusta ole syntynyt. SC Freiburg II sijoittui ”Drittessä” tällä kaudella 11:nneksi.

Tauriainen pelasi tällä kaudella Freiburgin kakkosjoukkueessa 28 ottelua, joissa hän teki yhden ja syötti kaksi maalia. Seurajoukkueessa peliaikaa tuli niin keskikentällä kuin puolustuksessakin, mutta Pikkuhuuhkajissa Tauriainen on pelannut laitapuolustajana. Hän on ollut Suomen avauskokoonpanossa kuudessa EM-karsintaottelussa seitsemästä mahdollisesta.

Tauriaisen kuulumisista saatiin tiistaina muutakin tietoa, sillä Kaartin Jääkärirykmentti tiedotti hänen olevan yksi 20 jalkapalloilijasta, joka oli valittu suorittamaan varusmiespalvelustaan Urheilukoulussa 10.10.2022 alkaen. Muu joukko koostuu lähinnä veikkausliigapelaajista, mutta listalla on myös norjalaisessa Lilleströmissä pelaava Huuhkajien keskikenttäpelaaja Kaan Kairinen. Koko listan löytää täältä.

SuomiFutis haastattelu Julius Tauriaista maaliskuussa. Huhtikuussa 21 vuotta täyttänyt Tauriainen kertoi tuolloin jatkavansa pelejään mieluiten Keski-Euroopassa tai jopa Saksassa. Tarjouksia oli tullut monesta suunnasta. Kahdessa osassa julkaistun haastattelun toisessa osassa Tauriainen kommentoi muun muassa maajoukkuenäkymiään.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.