Suomen Cupin viides kierros arvottu, ei pääsarjaseurojen keskinäisiä – jättiyllätyksen tehnyt Ilveksen kakkosjoukkue veikkausliigajoukkueen vieraaksi

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupin viidennen ottelukierroksen parit on arvottu hetki sitten. Kierroksella on mukana 32 joukkuetta, joista alimmalla sarjatasolla pelaavat ovat Kolmosen joukkueita.

Mukana on kymmenen joukkuetta Veikkausliigasta. Honka putosi jo neljännellä kierroksella HIFK:lle ja Ilves erittäin dramaattisella tavalla keskiviikkona omalle reservijoukkueelleen Ilves/2:lle.

Tältä kierrokselta pelinsä cupissa aloittavat HJK, KuPS, SJK ja Inter. Näistä kolmelle ei tarvinnut arpoa vastustajaa lainkaan, sillä HJK kohtaa oman reservijoukkueensa HJK Klubi 04:n, SJK oman kakkosjoukkueensa SJK Akatemian ja Inter vuorostaan Inter/2:n. Yhtään veikkausliigajoukkueiden keskinäistä ottelua ei viidennellä kierroksella nähdä. Ykkösen joukkueiden keskinäisiäkin on vain yksi, MP-Jaro.

Mielenkiintoisia vieraita saavat kylään Kolmosen joukkueista espoolainen Sexypöxyt, joka kohtaa pääkaupunkiseudun paikallisessa HIFK:n, ja kaksi ylemmän sarjatason joukkuetta pudottanut HaPK, joka saa Haminaan vieraakseen FC Lahden.

HaPK:n valmentaja toivoikin ennen arvontaa kotiottelua veikkausliigajoukkuetta vastaan, joten saamansa piti. Sexypöxyjen maalivahtina pelaa HIFK:n entinen maalivahti, kikkavideoistaan tunnettu Lassi Hurskainen. Kakkosen EPS puolestaan isännöi IFK Mariehamnia.

Puolustava mestari KuPS sai arvonnassa kotipelin Ykkösen EIF:ää vastaan. Sensaation järjestänyt Ilves/2 joutuu puolestaan pitkälle reissulle veikkausliigajoukkue AC Oulun vieraaksi. Varmuudella 16 parhaan joukossa nähdään ainakin kolme joukkuetta Kakkosesta tai alempaa.

Inter-Inter2
HJK Klubi 04-HJK
SJK Akatemia-SJK
KTP-Haka
AC Oulu-Ilves/2
EPS-IFK Mariehamn
Sexypöxyt-HIFK
KuPS-EIF
MP-Jaro
NouLa/KJP-SalPa
HJS-Kiffen
HaPK-FC Lahti
Ilves-Kissat-PK-35
JäPS-Komeetat
JIPPO-Atlantis/Atlantis 2
VPS-Atlético Malmi/VJS

Viidennen kierroksen arvonnassa kaikki joukkueet olivat ensimmäisen kerran samassa arvontakorissa. Myöskään automaattista kotietua ei alempisarjalaiselle enää tästä kierroksesta eteenpäin myönnetä.

Otteluiden runkopelipäivät ovat 24.–26.5. Pelit on pelattava viimeistään 5.6. Neljännesvälierät ja puolivälierät arvotaan tiistaina 31.5.

Juttua on muokattu 12.5. kello 13.41. Sexypöxyjen kotipaikaksi korjattu Helsingin sijasta Espoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.