Xabi Alonso on valmentanut Real Sociedadin B-joukkuetta vajaan kolmen vuoden ajan.

Hän on onnistunut nostamaan joukkueen kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta Segundaan. Real Sociedad B on parhaillaan Segundassa viimeisen putoajan paikalla ja taistelee kauden viimeisissä otteluissa sarjapaikkansa säilyttämisestä.

Alonson sopimus Real Sociedadin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Alonso oli lähellä siirtyä vuosi sitten Borussia Mönchengladbachin peräsimeen, mutta lopulta päätti allekirjoittaa jatkosopimuksen Real Sociedadin kanssa.

On kuitenkin hyvin mahdollista, että Alonso jättää Real Sociedadin kesällä. Belgialaisen HLN:n mukaan Club Brügge on kiinnostunut palkkaamaan Alonson uudeksi päävalmentajakseen kuluvan kauden jälkeen.

Club Brüggen nykyinen päävalmentaja Alfred Schreuder siirtyy kesällä Ajaxin päävalmentajaksi. Seurat ovat jo vahvistaneet Schreuderin Ajax-pestin.

HLN:n mukaan Club Brüggen seurajohto suunnittelee palkkaavansa nuoren ulkomaalaisvalmentajan uudeksi luotsikseen.

Entinen keskikenttäpelaaja pelasi upean uran muun muassa Real Madridissa, Liverpoolissa ja Bayern Münchenissä. Hän oli voittamassa Espanjan A-maajoukkueen kanssa maailmanmestaruutta ja kahdesti Euroopan mestaruutta.

Club Brügge johtaa parhaillaan Belgian pääsarjaa, kun kaksi sarjakierrosta on pelaamatta. Mestari etenee suoraan Mestarien liigan lohkovaiheeseen.