Huuhkajien laitapelaaja paljasti lähtevänsä seurasta – viime kaudesta jäi paha maku: ”Nyt se on ohi”

© Kuva: Juha Tamminen

Montenegroa vastaan erinomaisen ottelun Suomen oikeana wingbackina pelannut Albin Granlund, 32, etsii tällä hetkellä uutta seuraa. Kahden vuoden sopimus puolalaisen Stal Mielecin kanssa päättyi viime kauteen.

Stal Mielec ylsi tavoitteeseensa viime kaudella, mikä oli säilyä sarjassa. Granlundin mukaan se oli joukkueelta hyvä suoritus.

– Olemme aika pieni joukkue Puolassa, joten sarjassa säilyminen oli päätavoite ja siinä onnistuttiin. Kauden ensimmäinen puolisko oli hyvä ja toinen puolisko sitten huonompi. Siinä lähti aika paljon pelaajia pois, Granlund kertoi SuomiFutis-sivustolle Helsingin Kalastajatorpalla ennen matkustamista Romaniaan.

Granlund jäi vähäiselle vastuulle viime kaudella. Mies totesikin melko suoraan, ettei kaudesta jäänyt kovinkaan hyvää kuvaa henkilökohtaisella tasolla.

– Henkilökohtaisesti oli raskas kausi. Olin aika pettynyt siihen, etten saanut vastuuta. Mielestäni olisin ansainnut enemmän minuutteja, mutta valmentaja päättää nämä asiat.

Granlundin sopimuksessa ollutta optiota ei tulla käyttämään.

– Se on aika turhauttava tilanne, kun ei saa pelata, vaikka on hyvässä kunnossa ja hyvässä vireessä. Kyllä se syö miestä. Nyt se on ohi ja sopimus päättyi tähän kauteen. Seuran kanssa sovittiin, ettei optiota käytetä. En minäkään sinne halua jäädä. Haluan enemmän vastuuta, ja jos he eivät sitä voi antaa, niin en minäkään sinne halua jäädä, Granlund sanoi suoraan.

Granlundin mukaan päävalmentaja kyllä perusteli hänelle valintojaan. Perustelujen taso oli sitten toinen juttu.

– Kyllä sieltä jotain selityksiä tuli, aina vähän eri selityksiä. En hirveästi halua lähteä niitä avaamaan, mutta sanotaan näin, että en ollut välttämättä kovin tyytyväinen niihin selityksiin, Granlund kertoi.

Yksi asia Stal Mielecissä kuitenkin oli Granlundin kannalta hyvä. Joukkue pelasi oikeastaan kahden kauden ajan viiden puolustajan linjalla, joten wingbackin rooli tuli varsin tutuksi.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on suosinut myös viime aikoina viiden puolustajan linjaa, joten seurajoukkueessa tulleet minuutit ovat varmasti auttaneet myös maajoukkueessa.

Granlundia on yleisesti pidetty melko puolustavana pelaajana, mutta esimerkiksi Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Toni Korkeakunnas kuvaili Granlundia ”dynaamisemmaksi, mitä luullaan”.

Onko maineesi pelaajana siis vääristynyt?

– Se ehkä hämää vähän, että minulla on vähän sellainen pelitapa ja pidän itsekin itseäni enemmän neljän linjan laitapuolustajana, mutta pystyn hyvin pelaamaan myös viiden linjassa. Minulla on aika vähän tehoja hyökkäyssuuntaan, ja se on ehkä vaikuttanut siihen, ettei minua pidetä hyökkäävänä pelaajana.

– Aina olen kyllä tykännyt tukea hyökkäyksiä ja tehdä juoksuja. Ehkä jos niitä maaleja ja syöttöjä olisi enemmän, pelaisin varmaan kovemmassa liigassakin. Olen sitä aina yrittänyt kehittää, mutta tilastojen valossa olen ehkä sitten puolustavampi laitapelaaja, Granlund analysoi.

Kohti uusia haasteita

Granlund on kesällä vapaa agentti. Hän voi neuvotella seurojen kanssa suoraan ilmaisesta siirrosta. Vähäinen vastuu Stal Mielecissä heikensi miehen kiinnostavuutta siirtomarkkinoilla. Vastuuta tuli lopulta Puolan pääsarjassa 17 ottelussa.

– Olen miettinyt kyllä aika paljonkin tulevaa. Aika vähän on ollut vielä mitään. Osittain varmasti siitä syystä, etten hirveästi pelannut.

Peliaika ja vastuu Huuhkajissa on siinäkin mielessä ensiarvoisen tärkeää.

– Uskon kyllä, että tässä tulee vielä jotain hyvää vastaan. Sitä toki auttaa, jos pelaa hyvin maajoukkueen mukana ja tulee voittoja. Se on hyvä näyteikkuna.

– En minä sitä hirveästi stressaa, mutta olisihan se kiva, jos pikku hiljaa tulisi jotain vastaan.

Granlundin mukaan tavoite on jatkaa uraa ulkomailla.

– Se on ykkösprioriteetti. Olen aika avoin sen suhteen, mitä sieltä sitten tuleekaan, mutta tavoitteena on kyllä jatkaa ulkomailla.

Huuhkajat pelaa seuraavan Nations League -ottelunsa lauantaina vieraskentällä Romaniaa vastaan. Ottelu käynnistyy kello 21.45, ja peliä voi seurata Yle TV2 -kanavalta sekä Yle Areenasta.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.