Anssi Suhonen pääsi Suomeen lomalle jalka paketissa – kentille paluusta uusi arvio

© Kuva: Getty Images

Pikkuhuuhkajat pelaa tällä viikolla kaksi erittäin tärkeää EM-karsintojen kotiottelua, tiistaina Helsingissä Azerbaidzhania ja perjantaina Turussa Norjaa vastaan. Yksi Suomen todellisista runkopelaajista karsintojen aikana, Anssi Suhonen on kuitenkin sivussa kentältä. Hamburger SV:ssä pelaava Suhonen nimittäin mursi pohjeluunsa reilut kolme viikkoa sitten seuran harjoituksissa ja joutui jalkaleikkaukseen.

21-vuotiaan Suhosen loukkaantuminen oli harmillinen juttu hänen itsensä, HSV:n, Pikkuhuuhkajien ja myös Huuhkajien kannalta. Ennen loukkaantumistaan vikkelä suomalainen oli ollut viidesti putkeen HSV:n avauskokoonpanossa, joten hän oli todella vakiinnuttamassa asemiaan Tim Walterin valmentamassa miehistössä. Samalla väsymättömästä Suhosesta oli tulossa HSV:n kannattajien suuri suosikki.

Saksalaislehti Bild kertoi viime viikolla Suhosen toipumisesta sen verran, että hän on matkustanut Suomeen lomalle, isovanhempiensa luokse Järvenpäähän. Suomessa Suhonen viettää kaksi ja puoli viikkoa.

Matka ei ole siinä mielesä kaikkein mukavin ja helpoin, että vasemmassa jalassaan Suhonen joutuu käyttämään kuuden viikon ajan isokokoista erikoiskenkää (kuva tästä jutun lopun twiitissä). Lisäksi hän joutuu liikkumaan kaikkialle kainalosauvojen varassa, jotta jalkaan ei kohdistuisi rasitusta.

Suomessakaan Suhonen ei voi laakereillaan levätä, sillä leikkauksen jälkeinen kuntoutus alkaa heti. Suhonen on sopinut HSV:n kanssa fysioterapeutin valvovan silmän alla tehtävästä kuntoutuksesta, jota hän toteuttaa myös kotimaassa ollessaan. Tällä viikolla hän voi myös alkaa hiljalleen tehdä ylävartaloharjoituksia.

Hyvä uutinen Suhosen kannalta oli, että hän sai HSV:n lääkäreiltä ylipäätään luvan matkustaa. Ehtona oli, ettei hän ota minkäänlaisia riskejä vamman uusiutumisen kannalta. Bildin tietojen mukaan jalkapalloharjoituksiin Suhonen voisi palata näillä näkymin elokuun puolivälissä. Saksan 2. Bundesliigan kausi alkaa noin kuukautta aiemmin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.