Hurjatasoinen tähdistökentällinen: näitä futisstaroja ei nähdä jalkapallon MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Karsinnat jalkapallon miesten 22. MM-turnaukseen ovat nyt päättyneet. Kun Australia ja Costa Rica lunastivat maanantai- ja tiistai-iltoina viimeisinä maina paikkansa kisoihin, ovat kaikki Qatarin kisojen 32 osallistujamaata selvillä. Viimeisien playoff-parien myötä ratkesi myös, että marras-joulukuussa pelattavissa kisoissa on ensi kerran mukana peräti kuusi Aasian jalkapalloliiton maata ja vain neljä Etelä-Amerikan maata. Kaikki kisoihin selvinneet maat löytyvät täältä.

Karsinnoissa on pelattu nyt kaikkiaan 865 ottelua. Jäljellä on vielä yksi peli – syyskuussa pelattava viime vuonna keskeytetty Brasilian ja Argentiinan kohtaaminen – mutta koska molemmat Etelä-Amerikan jättiläiset lunastivat jo hyvissä ajoin paikkansa kisoissa, on ottelu virallisesta statuksestaan huolimatta käytännössä ystävyysottelu.

Julkaisimme jo tammikuun lopussa tähdistökentällisen sellaista aktiivipelaajista, joiden kotimaan maajoukkue ei MM-kisoihin selviytynyt, ja joita ei siis kisoissa nähdä. Sen jälkeen ”sohvamaajoukkue” on kuitenkin saanut vielä useita vahvistuksia kalkkiviivoilla kisoista pudonneista maista, joten on aika päivittää joukkuetta.

MM-kisoissa tulee pelaamaan useita mahtavia pelaajia, mutta monta upeaa tähtipelaajaa jäi myös rannalle ruikuttamaan. Tähdistöjoukkueeseemme mahtui pelaajia kolmesta eri maanosasta: Euroopasta, Etelä-Amerikasta ja Afrikasta. Parhaat aasialaiset, oseanialaiset ja pohjois- ja keskiamerikkalaiset pelaajat tullaan MM-kisoissa näkemään. Lähimpänä valintaa olivat AS Roman uzbekistanilaiskärki Eldor Shomurodov sekä Uuden-Seelannin Chris Wood, joille annettakoon kunniamaininta.

Italian putoaminen maaliskuussa toi joukkueeseen valtavasti lisää pelaajamateriaalia, muun muassa ykkösvahdin. PSG:n Gianluigi Donnarumma nimittäin nousee joukkueen ykköstorjujaksi. Penkiltä paikan ottavat slovenialainen Jan Oblak sekä Suomen Lukas Hradecky – sillä onhan meillä oikeus vetää vähän kotiinpäinkin.

Puolustuksen laidoille valitsemme skotlantilaisen Andrew Robertsonin (Liverpool) sekä italialaisen Alessandro Florenzin (AC Milan). Toppareina paikan ottavat Italian Leonardo Bonucci (Juventus) sekä Itävallan David Alaba (Real Madrid). Maajoukkueesta MM-kisoista jäämisen takia vetäytynyt toinen Italian topparilegenda Giorgio Chiellini tulkoon mukaan vaihtopenkille.

Keskikentälle valitsemme Ukrainan Oleksandr Zinchenkon (Manchester City), Italian Marco Verrattin (PSG) ja Kolumbian James Rodríguezin, joka on pelannut viime ajat MM-isäntämaa Qatarissa, Al-Rayyanin joukkueessa. Tunkua tällekin osastolle olisi vaikka kuinka.

Erittäin kovaa kilpailua joudutaan käymään hyökkääjien pelipaikoista, sillä laatua on aivan mielettömästi. Kannattaa siis ehdottomasti lukea myös tämän jutun vaihtopenkin valinnat. Me valitsemme avauksen trioksi kuitenkin kolmikon Erling Braut Håland (Norja/Manchester City), Mohamed Salah (Egypti/Liverpool) ja Luis Díaz (Kolumbia/Liverpool). Zlatan Ibrahimovic on Chiellinin kanssa vaihtopenkillä henkeä nostattamassa ja nuorempia persuuksille potkimassa.

Vaihtopelaajat: Jan Oblak (Slovenia/Atlético Madrid), Lukas Hradecky (Suomi/Bayer Leverkusen); Giorgio Chiellini (Italia/Los Angeles FC), Stefan Savic (Montenegro/Atlético Madrid), Juan Cuadrado (Kolumbia/Juventus); Yves Bissouma (Mali/Tottenham), Tomas Soucek (Tshekki/West Ham), Hakan Calhanoglu (Turkki/AC Milan), Dominik Szoboszlai (Unkari/RB Leipzig), Franck Kessié (Norsunluurannikko/AC Milan); Sebastién Haller (Norsunluurannikko/Ajax), Riyad Mahrez (Algeria/Manchester City), Viktor Osimhen (Nigeria/Napoli), Patrik Schick (Tshekki/Bayer Leverkusen), Zlatan Ibrahimovic (Ruotsi/AC Milan)

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!