Historian kolmas Nations Leaguen kausi käynnistyy keskiviikkona kello 19 Puolan ja Walesin välisellä ottelulla. Huuhkajat puolestaan aloittaa taipaleensa ensi lauantaina, kun Helsingin Olympiastadionille saapuu vieraaksi viime vuosilta erittäin tuttu vastustaja, Bosnia ja Hertsegovina.

Suomen lohkoa B-liigassa on pidetty alustavasti varsin tasaisena. Nations Leaguessa on panoksena nousu A-liigaan sekä tietysti menestyksen tuomat rahapalkinnot. Kunkin B-liigan lohkovoittajan Nations League jatkuu kahden vuoden kuluttua A-liigassa, mutta kaiken kukkuraksi lohkovoittajat saavat takuuvarman paikan EM-jatkokarsintoihin maaliskuulle 2024, jos ne eivät lunasta paikkaa Saksan EM-lopputurnaukseen varsinaisten EM-karsintojen kautta.

Huuhkajien kannalta mairittelevaa on, että reilun 13 700 seuraajan tilastoihin ja todennäköisyyksiin erikoistunut Twitter-tili We Global Football arvelee Suomen olevan suosikki voittamaan oman lohkonsa. Se laskee Suomen lohkovoiton todennäköisyydeksi peräti 47,5%. Jumbosijan ja C-liigaan putoamisen todennäköisyydeksi tili laskee Suomen osalta vain 8,7%.

Lohkon kakkossuosikki on We Global Footballin näkemyksen mukaan Romania, joka saa lohkovoitolle 31,8 prosentin todennäköisyyden. Montenegro tulee kolmantena, ja Suomen avausvastustaja Bosnia ja Hertsegovinan arvellaan putoavan C-tasolle.

A-liigan lohkovoittajiksi ja Nations Leaguen Final Fouriin selviytyjiksi We Global Football povaa Tanskaa, Portugalia, Englantia ja Belgiaa.

We Global Football

@We_Global
Our first UEFA Nations League predictions! We project Denmark 🇩🇰, Portugal 🇵🇹, England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿, and Belgium 🇧🇪 to contest the finals (not controversial at all).

We like Ukraine🇺🇦, Albania 🇦🇱, Finland 🇫🇮, and Serbia 🇷🇸 to get promoted. How are you feeling about the Nations League?