Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah on antanut ranskalaislehti France Footballille haastattelun, jossa hän on kertonut avoimesti urheilijan arjestaan. 29-vuotias egyptiläinen pitää erittäin hyvää huolta kunnostaan ja terveydestään, ja noudattaa myös tiukkaa ruokavaliota. Apuvälineissä ei ole Salahien kotona säästelty.

– On totta, että sanon mielelläni, että kotini näyttää sairaalalta, Salah lohkaisi.

– Eikä se ole vaimoni mielestä hauskaa. Kotimme kaksi huonetta on omistettu erilaisille kunto- ja lihashuoltolaitteille. Kotonani voi suorittaa myös kryoterapiaa, ja siellä on hyperbaarinen kammio.

Salah kertoi viime kesänä, että hän yrittää löytää keinoja kehittyäkseen siten, ”etteivät puolustajat saa aikaa hengähtää vaan kokevat olevansa vaarassa 90 minuutin ajan”. Siinä häntä auttaa nykyaikainen teknologia.

– Teen laitteilla kokeiluja, ja selvitän, miten voisin kustakin hyötyä. Käytän niitä ainakin kolme-neljä kertaa viikossa. Kuuntelen kehoani, Salah lisäsi.

Salahilta kysyttiin myös haaveista voittaa joskus Ballon d’Or. Toistaiseksi jalkapallomaailman arvostetuimman henkilökohtaisen palkinnon on voittanut vain yksi afrikkalaispelaaja, George Weah vuonna 1995. Salah olisi mielellään toinen.

[readmore from=Salah-Mohamed]

– Tämän vuoden äänestyksessä Mestarien liigan -finaalitappio Real Madridille laskee osakkeitani, vaikka pelasinkin hyvän loppuottelun. Se ei silti ota pois sitä, mitä saavutin viime kuukausina. Meidän täytyy odottaa juryn ääniä. Jos en voita Ballon d’Oria vuonna 2022, teen kaikkeni voittaakseni seuraavan, Salah lupasi.

Salahin mahdollisuuksia vähentää osaltaan sekin, ettei Egyptiä nähdä Qatarin MM-lopputurnauksessa.

Lähde: AS