Nations Leaguen kiivas pelitahti Huuhkajien pelaajienkin huolena: ”Ei meillä ole kauheasti valtaa ollut”

© Kuva: Juha Tamminen

Maaottelutauoilla on totutusti aina kiivas pelitahti, mutta tämän vuoden kesäkuussa rytmi on poikkeuksellisenkin kiivas. Huuhkajat pelaa neljä Nations Leaguen ottelua vain 11 päivän sisällä, joten pelirasitusta kertyy. Sen vuoksi kokoonpanoakin tullaan aivan varmasti kierrättämään. Voi olla, että joukkueen jokaiselle jäsenelle heruu minuutteja eikä välttämättä kukaan – ainakaan kenttäpelaajista – pelaa neljässä ottelussa täysiä minuutteja.

Huuhkajien kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa maanantaina puhuneet Robin Lod ja Rasmus Schüller antoivat ymmärtää, että kyllä tahti pelaajienkin pohkeissa painaa. Palautumisaikaa saisi mielellään olla enemmänkin.

– Onhan se neljä matsia näihin päiviin kova rupeama. Kyllä sitä vähän toivoo, että olisi vähintään se kolme päivää matsien välissä. Kaksi päivää on aika tiukka. Siinä pitää kaikkensa tehdä palautumisen eteen, jotta on mahdollisimman hyvässä kunnossa, Lod totesi.

– Ei meillä pelaajilla ole ollut kauheasti valtaa näitä pelipäiviä valita. Niillä mennään, mitä on annettu. Tehdään kaikkemme, jotta ollaan kunnossa.

Keskikentällä raatava Schüller nosti esille senkin, että liian tiukka pelitahti lisää myös riskiä loukkaantumisillekin.

– Siitä taitaa olla tutkimustietoakin, että loukkaantumisriskinäkökulmasta on aika iso ero, onko pelien välissä kaksi vai kolme päivää. Näillä mennään, ja se on kaikille sama, Schüller lisäsi.

Poikkeuksellisen vaativa pelitahti selittyy sillä, että marras-joulukuussa pelattavien MM-kisojen vuoksi tänä vuonna ei loka- ja marraskuun maaottelutaukoja ole lainkaan, sillä europelien lohkovaiheet pitää pelata valmiiksi syys-, loka- ja marraskuussa. Niinpä kesäkuulle oli pakko sijoittaa neljä ottelupäivää. Loput kaksi Nations League -kierrosta pelataan syyskuussa.

Suomi kohtaa Nations Leaguen toisessa ottelussaan Montenegron. Ottelu alkaa Helsingin Olympiastadionilla tiistaina kello 19. Ottelu on katsottavissa Yle TV2:sta ja Yle Areenasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.