Borussia Dortmundista Manchester Cityyn ensi kaudeksi siirtyvät Erling Braut Håland jatkoi huimaa maaliputkeaan Norjan maajoukkueessa, kun Norja kohtasi sunnuntaina Nations Leaguessa itänaapurinsa Ruotsin. Norja voitti pelin 2-1, ja Håland teki molemmat joukkueensa maalit. Norja on aloittanut Nations Leaguen kahdella voitolla.

21-vuotias Håland on tehnyt nyt pelaamissaan 19 A-maaottelussa kaikkiaan 18 maalia. Viimeisissä seitsemässä maaottelussa maaleja on syntynyt 11, vähintään yksi jokaisessa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Squawka

@Squawka
⚽⚽ vs. Sweden

Erling Haaland scores for a seventh international game in a row, his 10th and 11th goals in that time.

Squawka

@Squawka
Erling Haaland's last six games for Norway:

⚽ vs. Netherlands
⚽ vs. Latvia
⚽⚽⚽ vs. Gibraltar
⚽ vs. Slovakia
⚽⚽ vs. Armenia
⚽ vs. Serbia

Another game, another international goal. 🇳🇴

Ensimmäisen maaleistaan Håland teki rangaistuspotkusta ja toisen 69. minuutilla. Hän tuuletti toista maaliaan kohti Ruotsin puolustaja Alexander Milosevicia. Moni ihmetteli tätä elettä, ja Håland kertoi sen johtuneen ruotsalaisen verbaalisesta provosoinnista hänen suuntaansa.

– Ensin hän nimitteli minua h*oraksi. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, etten ole sellainen, Håland kertoi norjalaiselle TV2:lle SportBiblen mukaan.

– Seuraavaksi hän sanoi, että hän katkaisisi jalkani. Puolitoista minuuttia myöhemmin tein sitten maalin. Se tuntui hyvältä.

Valokuviin tallentui, kuinka AIK:n toppari Milosevic ja Håland juttelivat jostain kesken pelin, eikä Håland vaikuttanut sanoista riemastuneen. Pelin jälkeen Milosevic kuitenkin kehui Hålandia yhdeksi parhaista kohtaamistaan pelaajista, ja kiisti solvanneensa tai uhanneensa tätä kentällä.

– En olisi sanonut niin. On aika törkeää sanoa mitä hän sanoo, sillä minä en puhu norjaa eikä hän puhu ruotsia. En siis tiedä, miten olisimme voineet kommunikoida.

– En puhu kentällä englantia, joten on aika kummaa, että hän väittää asioita, joita minä en ole sanonut, Milosevic jatkoi.

Ottelun jälkeen Norjan kopissa ei kainosteltu kohottaa maajoukkueen ykköstähteä jalustalle. Laulu raikasi kopissa Hålandin kunniaksi ja innostuipa maalitykki itsekin tanssahtelemaan. Sävelmänä oli saksalaisen Dschinghis Khan -yhtyeen vuoden 1979 euroviisukappale ”Moskau”, joka on tehty suomeksi ainakin nimellä ”Volga”. Nimi taipuu mukavasti myös Hålandiksi.

Fotballandslaget

@nff_landslag
HAALAND, HAALAND🤣🤣

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Erling Haaland, Man City mood after scoring with Norway… all contracts are signed since two weeks, it’s just matter of time for the final club announcement ⭐️🔵 #MCFC

Here @ErlingHaaland’s story 🎥⤵️