TURKU. Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue koki perjantaina 0-2-tappion Norjalle. Voitolla Pikkuhuuhkajat olisi edennyt EM-jatkokarsintoihin, mutta tappion myötä joukkueen oli tyytyminen lohkon kolmanteen sijaan.

Pikkuhuuhkajat pyristeli pelissä mukana reilun tunnin ajan, kunnes Norja meni menojaan. Ensin Serie A -seura Sassuoloa edustava Emil Konradsen Ceïde vei vieraat johtoon upealla soolomaalillaan ja vartti myöhemmin Fredrik Oppegård naulasi pelin lopullisesti.

Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen sanoi pelin jälkeen, että hän aisti pelaajiensa jännittäneen peliä. Malisen mukaan Norja sai suuren etulyöntiaseman otteluun siitä, että heidän pelaajistaan moni pelaa viikoittain kovia pelejä Euroopan huippusarjoissa.

– Kaikki Norjan pelaajat pelaavat aika kovissa joukkueissa. Ne on pelannut koko näiden karsintojen ajan viikoittain kovia pelejä kovissa sarjoissa. Sellaisissa sarjoissa, mistä me olisimme todella ylpeitä, että meidän pelaajat pelaisivat, Malinen sanoi.

– Tässä ottelussa nähtiin, että Norja oli selkeästi valmiimpi. Heistä näki, että he ovat pelanneet paljon kovia pelejä, eikä pelkästään maajoukkueessa.

– Toinen asia on se, että Norjalla oli vapaa viikko. He saivat rauhassa keskittyä tähän peliin ja meillä oli tämä Azerbaidzhan-peli tässä välissä. Näinhän sen ei ollut tarkoitus mennä, otteluohjelma oli alun perin ihan erilainen, mutta koronan takia on vähän näitä pelejä siirretty ja he pääsivät tähän peliin levänneinä.

Malinen nosti esiin myös sen, että norjalaispelaajien markkina-arvo on liki kahdeksankertainen suomalaispelaajiin verrattuna. Hän muistutti eron johtuvan siitä, että moni suomalaispelaaja pelaa kotimaan sarjoissa ulkomaiden sijaan.

– Jos katsotaan Transfermarktista markkina-arvoja, niin meidän joukkueen arvo on 4,5 miljoonaa ja Norjan joukkueen jotain 30 miljoonan euron luokkaa. Kroatia oli muistaakseni 57 miljoonaa, Malinen pohjustaa.

-Sehän ei voi olla niin, koska me kuitenkin voitetaan välillä näitä vastustajia. Kannustan näitä meidän pelaajia ja heidän taustajoukkojaan siirtymään rohkeasti kovempiin paikkoihin.

LUE MYÖS: Juha Malinen harmitteli hukattua etsikkoaikaa – päävalmentaja aisti Pikkuhuuhkajien pelaajista yhden asian: ”Jonkun verran sitä oli”