Suomea tänä kesänä miesten europeleissä edustava joukkuenelikko HJK, KuPS, SJK ja Inter ovat saaneet tiistaina ja keskiviikkona tietää ensimmäisiä eurovastustajiaan. Mestarien liigan ja HJK:n ensimmäisten karsintakierrosten otteluparit arvottiin tiistaina, ja keskiviikkona olivat vuorossa toisten kierrosten arvonnat.

Tiistaina selvisi, että HJK:n ensimmäinen vastustaja on Latvian mestarijoukkue Riga FS. Jos Toni Koskelan miehistö onnistuu latvialaisvastustajan selvittämään, on Mestarien liigan toisella karsintakierroksella odottamassa todella kovan tason vastustaja: tshekkiläinen Viktoria Plzen.

Urakkansa toiselta kierrokselta aloittava Viktoria on epäilemättä yksi koko kierroksen etukäteen kovimmista joukkueista. Se palasi päättyneellä kaudella Tshekin mestariksi kolmen vuoden tauon jälkeen. Viimeisten 11 vuoden aikana Viktoria Plzen on pelannut kolme kertaa Mestarien liigan ja neljä kertaa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Viktoriassa pelaa seitsemän Tshekin maajoukkueringissä olevaa pelaajaa, joista kolme oli mukana myös kesäkuun A-maaotteluissa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Mestarien liigan 2. karsintakierros arvottu!

HJK kohtaa siis ensin latvialaisen RFS:n, ja tuon otteluparin voittaja saa 2. kierroksella vastaansa tshekkiläisen Viktoria Plzeňin.

#HJK aloittaisi toisenkin kierroksen kotiottelulla joko 19.7. tai 20.7.

#UCLfi #Veikkausliiga

Konferenssiliigan karsinnoissa voi sanoa suomalaisilla olleen vaihtelevaa tuuria. KuPS:n osalta hyvää, SJK:n ja Interin osalta ei niinkään.

Viime kauden hopeajoukkue KuPS kohtaa toisella kierroksella joko liettualaisen Panevezysin tai moldovalaisen Milsami Orhein, jos se voittaa ensimmäisellä kierroksella georgialaisen FC Dila Gorin. Tarjolla oli KuPS:lle myös norjalainen Viking Stavanger, ruotsalainen AIK tai puolalainen Raków Czestochowa, mutta arvontatulos tarjonnee paljon paremman sauman kolmannelle kierrokselle etenemiseen.

SJK saa puolestaan vastaansa kovan norjalaisjoukkueen Lillestrømin, jos se voittaa ensimmäisellä kierroksella virolaisen Flora Tallinnan. Lillestrømissä pelaa myös Huuhkajien Kaan Kairinen. Norjalaisseuraa voi pitää paperilla selvästi kovimpana SJK:n mahdollisista vastustajista.

Inter saa puolestaan vastaansa belgialaisjoukkue Royal Antwerpin, jos kosovolainen Drita kaatuu ensimmäisellä kierroksella. Interin mahdollisten vastustajien korissa oli joukkueita myös San Marinosta, Luxemburgista ja Liechtensteinista, joten belgialaisjoukkue on haasteena todella kova arpa turkulaisille. Antwerpia valmentaa hollantilaislegenda Mark van Bommel, ja sen riveissä pelasi viime kaudella muun muassa Belgian pitkäaikainen maajoukkuepelaaja Radja Nainggolan.

Jos SJK ja Inter toiselle kierrokselle selviytyvät, ovat ne otteluissaan selkeitä altavastaajia. KuPS:ilta on paljon realistisempaa toivoa etenemistä ainakin kolmannelle kierrokselle. HJK:n haaste mahdollisella Mestarien liigan toisella karsintakierroksella on kivikova, mutta jos vaikka se Viktoria Plzenille häviäisikin, jatkuisivat pelit Eurooppa-liigan karsinnoissa. Jos HJK häviää ensimmäisessä parissaan Riga FS:lle, putoaa se Konferenssiliigan karsintoihin.

Europelien ensimmäisten kierrosten otteluparit näkyvät alla olevassa twiitissä.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
Suomalaisjoukkueiden ensimmäiset euroarvonnat on suoritettu tänään.

HJK, FC Inter, KuPS ja SJK aloittavat eurotaipaleensa heinäkuun ensimmäisellä viikolla.

#veikkausliiga #uclfi #ueclfi