Paris Saint-Germainin tuore päävalmentaja Christophe Galtier tiedostaa, että ranskalaisjoukkueen maalivahtien marssijärjestys on selvä. Vaikka Keylor Navas kokee olevansa samalla viivalla, täytyy Galtierin peluuttaa Gianluigi Donnarummaa tärkeimmissä otteluissa. Donnarumma, 23, on 12 vuotta Navasia nuorempi, hänen varaansa PSG rakentaa tulevaisuuttaan.

Navasin kiistattoman korkea taitotaso tarkoittaa, ettei hänen ole mitään järkeä jäädä Pariisiin loukkuun ja kuluttaa viimeisiä pelivuosiaan vaihtopenkillä. Ottajia hänelle luulisi löytyvän, vaikka hän tienaa nykyisellään kuusi miljoonaa euroa vuodessa. Navasille lähdön ponnin olisi urheilullinen, ei taloudellinen.

Corriere dello Sportin mukaan Napoli on huomannut saumansa ja ottanut Navasin tähtäimeensä. Mahdollisuus moninkertaisen mestarin hankkimiseen puhuttelee Napolin seurajohtajia. Joukkueella olisi käyttöä uudelle maalivahdille nyt, kun David Ospina lähti ilmaiseksi Saudi-Arabiaan.

Vaikka Navasia ei ehkä pidetä saavuttamiensa mestaruuksien merkittävimpänä takuumiehenä, on hänen ansioluettelonsa vailla vertaa. Hän on voittanut kolme kertaa Mestarien liigan. Samaan on pystynyt vain kuusi muuta maalivahtia, eikä heistä kukaan pelaa enää. Saprissan paidassa Navas saavutti CONCACAF Champions Leaguen mestaruuden vuonna 2005. Yhdeksän sarjamestaruutta kertovat nekin omaa kieltään, ja muistetaan, kuinka Navas johdatti Costa Rican ilmiömäisesti MM-kilpailujen puolivälieriin 2014.