Kun Ranskan ja Italian välinen ottelu naisten EM-kisoissa oli edennyt vasta 12 minuuttia, johti Les Bleues peliä jo lukemin 2-0.

PSG:n keskikenttäpelaaja Grace Geyoron iskemä avausosuma Italian verkkoon sai pian jatkoa seuratoverin, todellisen superpelaaja Marie-Antoinette Katoton maalilla.

Etunimellään kotimaansa kuninkaallisen historian mieleen tuova 23-vuotias hyökkääjä todella vaikuttaa siniveriseltä myös oman ammattinsa parissa.

Saldo näyttää tässä vaiheessa 26 maalia 31 maaottelussa. Näistä 23 syntyi 23 ottelussa.

OptaJoe

@OptaJoe
26 - Marie-Antoinette Katoto has scored 26 goals in 31 appearances for France, including 23 in 23 starts. Since her senior debut for the nation, her 26 goals are 12 more than any other player for Les Bleues. Royalty.

Katotolla on yhteys myös toiseen ranskalaisen jalkapallon supertähteen.

– Tunnemme toisemme Kylian Mbappén kanssa hyvin, itse asiassa me kävimme Clairfontainessa samoissa treeneissä, Katoto sanoi ennen kisoja L’Équipen haastattelussa, viitaten ranskalaisen jalkapallon tarunhohtoiseen harjoituskeskukseen.

– Hän on loistava pelaaja, joka ei ole vielä täyttänyt potentiaaliaan. Sama pätee minuun.

LUE KISOJEN TÄHTIPELAAJISTA LISÄÄ TÄÄLTÄ!

Ranskan ja Italian ottelu oli viittä minuuttia ennen taukoa revennyt täysin; Ranskan johtolukemat 4-0. Katoto merkittiin neljännen osuman syöttäjäksi. Geyoro ehti iskeä avauspuolikkaalle hattutempun valmiiksi – tauolle lukemissa 5-0.

Toisella jaksolla nähtiin enää yksi maali, Italia kavensi loppulukemiksi 77. minuutilla 5-1.

Päivitetty 10.7.2022 klo 23.56: lopputulos