Milan suunnittelee tarjousta Barcelonan keskikenttäpelaajasta Miralem Pjanićista, kertoo italialaismedia Calciomercato. 32-vuotias bosnialainen keskikenttäpelaaja ei ole samalla tasolla, millä hän on parhaimmillaan edellisen vuosikymmenen jälkipuoliskolla ollut. Näin ollen paikkaa Barcelonan avauskokoonpanosta tai edes vaihtopenkiltä on vaikea löytää, vaikka harjoituskauden avausottelussa Olotia vastaan vastuuta tulikin.

Pjanićin hankinta kustansi Barcelonalla yli 60 miljoonaa euroa kesäkuussa 2020. Siirto tehtiin taloudellisista syistä yhteistyössä italialaisseura Juventuksen kanssa. Pjanić jäi vain pelinappulaksi, kun Barça koetti siirtää rahallisia ongelmiaan tuonnemmas tulevaisuuteen. Siirrossa ei ollut taktisesti oikeastaan järkeä, vaikka pelaajan kanssa sovittiin todella mittavasta palkkakorvauksesta.

Pjanićin viime kausi meni lainalla Beşiktaşissa. Nyt todennäköisin muoto Milan harkitsemalle siirrolle olisi vuoden mittainen vuokrasopimus, jonka päätteksi milanolaiset olisivat osto-option haltijoina pakotettuja lunastamaan Pjanićin oikeudet sopimuksen mukaiseen lunastushintaan.

Pjanić pelasi Serie A:ssa vuodet 2011–20. Hän sai Roman kannattajilta liikanimen ”Pikku prinssi”. Erinomaisesta potkutekniikastaan ja pelinäkemyksestään tunnettua Pjanićia on viime vuodet moitittu verkkaisuudesta ja suoritustason heittelystä.