Gareth Bale ei ole tullut MLS:ään päättämään uraansa. 32-vuotias Walesin maajoukkuepelaaja siirtyi Yhdysvaltoihin Los Angeles FC:n riveihin päätettyään sopimuksensa Real Madridin kanssa.

Bale on suunnnitellut omien sanojensa mukaan MLS:stä pidempiaikaista projektia. Qatarin MM-kisoihin Walesin kanssa marraskuussa matkaava tähtihyökkääjä odottaa innolla uutta haastetta urallaan.

– Minulla on vielä monia vuosia jäljellä. En ole tullut tänne vain kuudeksi tai 12 kuukaudeksi, Bale kommentoi ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan LAFC:n pelaajana.

– Olen tullut tänne yrittämään ja aion yrittää pysyä täällä mahdollisimman pitkään. Haluan pärjätä mahdollisimman hyvin ja tehdä vaikutuksen joukkueessani ja tässä sarjassa. Se antaa minulle parhaan mahdollisuuden jatkaa seuraaviin EM-kisoihin.

Bale uskoo MLS:n tason nousseen viime vuosina. Kyseessä ei ole enää veteraanien jäähdyttelysarja.

– Olen seurannut MLS:ää pidemmän aikaa. Aikaero tekee siitä hankalaa, mutta olen yrittänyt katsoa sitä televisiosta. Vaatimukset ovat nousseet täällä ja sarja on paljon parempi mitä Euroopassa luullaan.

– Sarja kehittyy ja stadionit kehittyvät. Seurat myös kehittyjät, joten sarja on nousussa. En usko kenenkään näkevän MLS:ää nykyään eläkeliigana. Se on fyysinen ja vaativa sarja.