Helsingin Jalkapalloklubi hävisi keskiviikkona kotikentällään tsekkiläiselle Viktoria Plzenille 1-2 Mestarien liigan karsinnoissa.

Tomás Chorý vei vieraat jo kuudennella minuutilla johtoon rangaistuspotkusta, joka vihellettiin Miro Tenhon käteen pysähtyneestä vedosta.

HJK tuli toisen jakson alussa tasoihin Bojan Radulovićin osumalla, mutta Plzen kampesi vielä ohi Jan Kopicin maalilla.

Klubin päävalmentaja Toni Koskela sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että hänen joukkueensa päästi hieman helppoja maaleja. Plzenin toinen osuma syntyi rangaistusalueen rajalta lähteneestä kudista.

– Tulos oli meille pettymys. Mielestäni olisimme voineet saada suorituksellamme pelistä enemmän irti, summasi Koskela.

– Päästimme kaksi helppoa maalia tällaisessa ottelussa, jossa meidän on oltava todella vahvoja saadaksemme hyvän tuloksen.

– Pilkku tuli oman sivurajaheittomme jälkeen käteen osuneesta vedosta.

– Toisen jakson alku oli todella vahva, ja sitten päästimme maalin enemmän tai vähemmän vastustajan ensimmäisestä hyökkäyksestä. Tietysti se oli laadukkaasti pelattu, mutta [nämä olivat] hieman halpoja maaleja tällaisessa ottelussa.

Myös HJK:n puolustuksessa täydet minuutit urakoinut Jukka Raitala uskoi, että Klubi olisi voinut saada pelistä enemmän irti.

– Matsi oli hyvä. Tietysti, jos hävitään, niin ei voi olla tyytyväinen, mutta kaiken kaikkiaan pirteä esitys, kommentoi Raitala HJK TV:lle.

– Niiden maalit tuli kyllä vähän helposti, puolustimme huonosti niissä. Niistä jäi kyllä tosi karvas maku, koska tämä peli oli selvästi voitettavissa.

– [Olen] ylpeä joukkueesta. Pelattiin tänään kaiken kaikkiaan ihan hyvä peli.

Kansainvälisiä kenttiä vuosia kiertänyt Raitala sanoi, että Klubi oli kotiottelussaan aivan yhtä tasokas kuin Tsekin suurseura.

– Ehkä yllättäen ne eivät ottaneet ihan ylhäältä kiinni. Ne kunnioittivat meidän pelaamista ja antoivat meille tilaa avata peliä.

– Ehjä suoritus. Loimme tarvittavat maalipaikat, olisimme voineet tehdä enemmän maaleja, mutta ärsyttää ja turhauttaa kyllä nuo päivän vastustajan maalit.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi tiistaina Plzenissä. Voittaja etenee Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle, jossa vastaan asettuu voittaja otteluparista NK Maribor – Sheriff Tiraspol.

Häviäjä jatkaa pelejään Eurooppa-liigan puolella, jossa kolmannen karsintakierroksen vastustajaksi arvottiin edellä mainitun otteluparin häviäjä.