Borussia Dortmund sai heinäkuun puolivälissä ikäviä uutisia harjoitusleirillään. Tuolloin joukkueen kesän tähtihankinnalla, kärkimies Sébastien Hallerilla todettiin kiveskasvain. Ikävimpiä uutiset olivat tietysti norsunluurannikkolaishyökkääjälle itselleen.

28-vuotias Haller teki viime kaudella Ajaxissa todellisen läpimurtonsa. Hän pelasi uransa ensimmäiset Mestarien Liiga -ottelunsa, ja teki vähintään yhden maalin seitsemässä ottelussa putkeen. Kaikkiaan kahdeksan UCL-ottelun saldoksi muodostui 11 maalia. Näillä näytöillä Hallerista oli perusteltua odottaa mitat täyttävää korvaajaa Manchester Cityyn siirtyneelle Erling Braut Hålandille.

Nyt Hallerin kasvain on leikattu. Dortmund tiedotti leikkauksen sujuneen hyvin. Seuran urheilujohtaja Sebastian Kehl antoi aiheesta lausuntoja BVB:n paitasponsori 1&1:n videohaastattelussa.

– Leikkaus sujui erittäin, erittäin hyvin. Hän (Haller) on erittäin hyvällä tiellä, Kehl totesi.

Dortmund maksoi Hallerista Ajaxille 31 miljoonaa euroa. Hän ehti osallistua Dortmundin harjoituskauteen vain noin viikon verran ennen kuin alkoi tuntea olonsa heikoksi. Tarkemmissa tutkimuksissa pahoinvoinnin syyksi selvitettiin kiveskasvain.

– Hänen vointinsa on todella vakaa. Hän on myös ollut uskomattoman positiivinen ja sanoi joukkueelle: ”Tehkää työnne ja antakaa kaikkenne. Pitäkää huolta siitä, että kun palaan, olemme vielä täysin pelissä mukana.” Ja sen pojat tulevat myös tekemään, Kehl jatkoi.

Kehl vahvisti seuran keskiviikkona pitämässä lehdistötilaisuudessa, että Dortmund kartoittaa tilannetta hankkiakseen Hallerille mahdollisen korvaajan tämän poissaolon ajaksi.

– Hän tulee olemaan varmasti pari kuukautta sivussa. Me olemme valmistautuneet muutamien päivien ajan eri skenaarioihin ja puntaroimme eri vaihtoehtoja. Tällä hetkellä mitään konkreettista ei ole, Kehl kertoi.

– Teemme jotain vain, jos siinä on järkeä.

[readmore from=Haller-Sebastien]

Huhuissa mahdollisiksi lyhytaikaisiksi korvaajiksi on mainittu muun muassa Edinson Cavani ja Anthony Modeste.

Bundesliigassa on ollut pienimuotoinen kivessyöpärypäs, sillä lyhyen ajan sisällä peräti kolmella pelaajalla on todettu kasvain kiveksissä. Hallerin lisäksi muut potilaat ovat Hertha Berlinin Marco Richter ja Union Berlinin Timo Baumgartl.

Lähde: Transfermarkt