Chelsea tiedotti hiljattain hankkineensa Kalidou Koulibalyn Napolista.

Koulibaly pelasi Napolissa kahdeksan vuoden ajan ja nousi seurassa maailman parhaiden keskuspuolustajien joukkoon.

Napoli tarjosi Koulibalylle rahakasta jatkosopimusta, mutta 31-vuotias senegalilaistoppari kieltäytyi siitä ja halusi jatkaa uraansa muissa maisemissa.

Napolin puheenjohtaja Aurelio De Laurentiis käväisi Radio Kiss Kissin haastattelussa ja kertoi, miksi Koulibaly lopulta jätti Napolin.

– Päästin Koulibalyn lähtemään, koska hän sanoi minulle, että hänellä on vielä muutama vuosi uraa jäljellä. Koulibaly toivoi minun päästävän hänet lähtemään. Barcelona oli kiinnostunut, mutta sanoin Koulibalylle, etten voi myydä häntä sinne, koska Barcelonalla ei ole varaa maksaa sinulle palkkaa, sillä he ovat ongelmissa.

– Sitten Chelsea tuli, emmekä voineet kieltäytyä heidän tarjouksestaan. Emme voineet kieltäytyä, koska Koulibalyn kaltainen persoona halusi uuden kokemuksen huippuseurassa ja kenties maailman parhaassa sarjassa. Meidän on oltava kiitollisia hänelle.

Napolille Koulibalyn menetys on suuri – niin urheilullisesti kuin imagollisestikin. Koulibaly kuului Serie A:n parhaisiin toppareihin. Koulibalyn lisäksi Napoli on menettänyt tänä kesänä muun muassa Lorenzo Insignen ja Dries Mertensin. Kumpikaan ei suostunut jatkosopimustarjouksiin ja lähti seurasta vapaana agenttina.