Suomen naisten EM-turnaukseen Englannissa päättyi kolmanteen tappioon Saksaa vastaan. Helmarit joutui taipumaan 3-0-numeroin lohkovaiheensa viimeisessä ottelussa.

Suomi joutui tekemään muutoksia kokoonpanoonsa, sillä Sanni Franssi ja Jenny Danielsson joutuivat jättämään poissalojen myötä viimeisen ottelun välistä. Myös ykkösvahti Tinja-Riikka Korpelaa paikkasi Katriina Talaslahti.

Ensimmäisellä puoliskolla mukana taistelleet Helmarit joutui antautumaan 40. peliminuutilla. Saksan keskitys löysi tiensä boksin sisällä vapaana odottaneelle Sofia Kleinhernelle, joka puski pallon tyhjään maaliin Talaslahden seisoessa maalin toisella laidalla.

Saksa rokotti uudelleen toisen puoliskon alkuun. Suomen boksipuolustaminen petti kommunikaatiovirheen seurauksensa ja Alexandra Popp puski keskityksen puolustajien välistä verkkoihin.

Toisen maalin jälkeen Saksa otti peliä lisää komentoonsa ja Suomi joutui entistä enemmän alakynteen. 63. minuutilla Elli Pikkujämsä jakoi harhasyötön suoraan Saksan Nicole Anyomille, joka sijoitti pelivälineen helposti alanurkkaan viimeistellen loppulukemat.

Suomi teki koko turnauksen kolmen ottelun aikana vain yhden maalin. B-lohkon jumboksi jäänyt Helmarit hävisi Saksan lisäksi myös Espanjalle Tanskalle.

Lohkosta jatkoon etenivät sen voittanut Saksa ja toiseksi sijoittunut Espanja.