Ligue 1 -jätti PSG on tehnyt tulevan kauden toisen uuden, siirtokorvauksellisen pelaajahankintansa. PSG tiedotti tiistai-iltapäivänä tehneensä viisivuotisen sopimuksen oikean laitapuolustajan Nordi Mukielen kanssa.

24-vuotias Mukiele on alun perin pariisilaisen Paris FC:n akatemian kasvatti. Ammattilaisura alkoi Ligue 2:n Stade Lavallois’ssa, kunnes Mukiele nousi Ranskan pääsarjaan kaudella 2016-2017 Montpellierin riveissä. Ligue 1 -pelejä kertyi Montpellierissä 50 ennen kuin Mukiele jatkoi kesällä 2018 matkaansa Bundesliigan RB Leipzigiin.

Leipzigissa Mukiele pelasi neljän kauden aikana 146 ottelua. Niissä hän teki kymmenen ja syötti 11 maalia. Mestarien Liiga -pelejäkin on pelattuna jo 23. Mukielen suurin saavutus Leipzigissa oli Saksan Cupin voitto päättyneellä kaudella.

Mukiele pystyy pelaamaan myös topparina, joten PSG oli kiinnostunut hänestä myös monipuolisuuden vuoksi. Joukkueen luottopuolustaja Presnel Kimpembe on lähtökuopissa, joten Mukiele voi toimia hänen paikkaajanaan. Mukielen siirtokorvaus on Transfermarktin mukaan 12 miljoonaa euroa.

Kalkkiviivoilla myös Chelsean kerrottiin tavoittelevan Mukieleä, mutta pisimmän korren veti lopulta PSG.

PSG:n ensimmäinen uusi pelaajahankinta oli Portosta 40 miljoonalla eurolla ostettu keskikenttäpelaaja Vitinha. Lisäksi PSG käytti viime kaudella seurassa lainalla pelanneen Nuno Mendesin osto-option.

RB Leipzig English

@RBLeipzig_EN
𝐅𝐨𝐮𝐫 𝐲𝐞𝐚𝐫𝐬, 𝟏𝟒𝟓 𝐠𝐚𝐦𝐞𝐬, 𝟏𝟎 𝐠𝐨𝐚𝐥𝐬, 𝟏𝟏 𝐚𝐬𝐬𝐢𝐬𝐭𝐬, 𝐨𝐧𝐞 𝐭𝐫𝐨𝐩𝐡𝐲 🏆

Merci and good luck, @NordiMukiele! ❤️

Einmal Leipzig, immer Leipzig 🔴⚪️