Valioliigalegenda Ashley Colen ryöstänyt jengijäsen on tuomittu 30 vuoden vankeuteen.

Kylmäverinen murtovaras oli osana rikollisjengiä, joka murtautui Colen kotiin ja uhkaili entistä jalkapallotähteä hänen perheensä ja lapsiensa edessä.

35-vuotias Kurtis Dilks uhkasi katkoa Colen sormet irti. Ryöstäjä sai viiden vuoden lisätuomion, sillä Nottinghamin korkein oikeus otti huomioon Colen ja hänen kumppaninsa Sharon Canun henkiset kärsimykset tapahtumista.

Nottinghamin oikeuden tuomari kuvaili hyökkäystä Colen Surreyssa sijaitsevaan kotiin poikkeuksellisen kauhistuttavaksi ja kuvaili jengin jäseniä älykkäiksi, väkivaltaisiksi ja kylmäverisen armottomiksi miehiksi.

Cole kertoi Dilksin oikeudenkäynnissä poliiseille pelänneensä kuolevansa avatessaan kertomustaan tapahtumista. Naamioidut ryöstäjät sitoivat Arsenalia ja Chelsea peliurallaan edustaneen puolustajan kädet kiinni, vaikka hän piteli sylissään nuorta tytärtään.

Cole kuvaili syyttäjän lausumassa lausunnossaan, etteivät ryöstöyön tapahtumat tule koskaan häviämään hänen mielestään.

– Se kuva siitä yöstä pysyy ja vaikuttaa kaikkeen. Ne kuvat ja ajatukset eivät tule koskaan häviämään mielestäni, Cole sanoi lausunnossa.

Varuillaan elävä Cole on tapahtumien jälkeen sijoittanut rahaa kotinsa turvajärjestelmien parantamiseen. Hän ei uskalla edelleenkään lähteä ulos viemään roskia ilman soihtua ja vahtikoiraa.

Dilks oli vain yksi jäsen osana ryöstäjäjengiä. Hänen DNA:nsa löydettiin kaapeleista, joilla hän piti Colea ja jalkapalloilijan kumppani Canua pidossaan.

Dilks ja viisi muuta tuomittua jengiläistä olivat suorittaneet lukuisia ryöstöjä lokakuun 2018 ja tammikuun 2020 välisenä aikana.

Lähde: Sky Sports